Negresa cu ciocolata – fara gluten

de T I M E A in Dulciuri, 8 Mar 2016 | 958 vizualizari

 

V-am adus o reteta fara gluten, o negresa ciocolatoasa care, servita cu o bila de inghetata poate rivaliza cu orice alt desert cremos. 

 

INGREDIENTE

  • 160 gr faina Farina Schar – fara gluten
  • 80 gr cacao
  • un varf de sare
  • 200 gr unt nesarat 82% grasime
  • 200 gr zahar brut
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 oua mari
  • 125 gr ciocolata (55% cacao am folosit eu, nu scria de continut de gluten deci sa cititi bine si pe etichetele produselor cumparate, pt cei cu intoleranta)
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • Glazura de ciocolata:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita lapte
  • cateva fructe rosii: capsune, zmeura etc.
  • inghetata (de menta am avut eu)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata – fara gluten:

Intr-un bol amestecam faina si cacaoa.


Ciocolata impreuna cu untul le topim pe baie de aburi si lasam sa se raceasca usor (nu trebuie sa fie rece dar nici fierbinte). Turnam amestecul de ciocolata si unt intr-un alt bol si mixam impreuna cu un praf de sare si cu zaharul brut.


Adaugam esenta de vanilie, apoi treptat cate un ou, peste amestecul de ciocolata-unt, mixand cu mixerul la viteza cea mai mica.


La final adaugam amestecul uscat de faina si cacao peste amestecul umed si omogenizam cu ajutorul unei spatule de plastic.


Ungem cu unt o tava de aprox 23/23 cm si cu ajutorul spatului intindem aluatul de negresa in tava.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 20 de minute apoi cu focul stins si usa de la cuptor deschisa inca 5-10 minute.


Scoatem negresa pe un suport de lemn si o portionam in 16 bucati.


Glazura de ciocolata o obtinem prin topirea ciocolatei impreuna cu untul si laptele, pe baie de aburi.


Trasam cateva dungulite de ciocolata peste fiecare patretel de negresa folosind o punguta taiata la un capat.


Servim negresa calduta cu o bila de inghetata si cu cateva fructe rosii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata – fara gluten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

elucubratiiculinare 1

10.03.2016, 17:13

T I M E A 1

10.03.2016, 20:03

ma bucur ca va place

dantes 1

11.03.2016, 06:39

Delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!