Negresa cu ciocolata – fara gluten

de T I M E A in Dulciuri, 8 Mar 2016 | 4241 vizualizari

 

V-am adus o reteta fara gluten, o negresa ciocolatoasa care, servita cu o bila de inghetata poate rivaliza cu orice alt desert cremos. 

 

INGREDIENTE

  • 160 gr faina Farina Schar – fara gluten
  • 80 gr cacao
  • un varf de sare
  • 200 gr unt nesarat 82% grasime
  • 200 gr zahar brut
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 3 oua mari
  • 125 gr ciocolata (55% cacao am folosit eu, nu scria de continut de gluten deci sa cititi bine si pe etichetele produselor cumparate, pt cei cu intoleranta)
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • Glazura de ciocolata:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita lapte
  • cateva fructe rosii: capsune, zmeura etc.
  • inghetata (de menta am avut eu)
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ciocolata – fara gluten:

Intr-un bol amestecam faina si cacaoa.

Ciocolata impreuna cu untul le topim pe baie de aburi si lasam sa se raceasca usor (nu trebuie sa fie rece dar nici fierbinte). Turnam amestecul de ciocolata si unt intr-un alt bol si mixam impreuna cu un praf de sare si cu zaharul brut.

Adaugam  esenta de vanilie,  apoi treptat cate un ou, peste amestecul de ciocolata-unt, mixand cu mixerul la viteza cea mai mica.

La final adaugam amestecul uscat de faina si cacao peste amestecul umed si omogenizam cu ajutorul unei spatule de plastic.

Ungem cu unt o tava de aprox 23/23 cm si cu ajutorul spatului intindem aluatul de negresa in tava.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 20 de minute apoi cu focul stins si usa de la cuptor deschisa inca 5-10 minute.

Scoatem negresa pe un suport de lemn si o portionam in 16 bucati.

Glazura de ciocolata o obtinem prin topirea ciocolatei impreuna cu untul si laptele, pe baie de aburi.

Trasam cateva dungulite de ciocolata peste fiecare patretel de negresa folosind o punguta taiata la un capat.

Servim negresa calduta cu o bila de inghetata si cu cateva fructe rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ciocolata – fara gluten" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

elucubratiiculinare 1

10.03.2016, 17:13

T I M E A 1

10.03.2016, 20:03

ma bucur ca va place

dantes 1

11.03.2016, 06:39

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce