Negresa cu cirese - de post

de Steffy in Mancaruri de post, 12 Iun 2013 | 2491 vizualizari

 

Am cules ciresul de la tara si bineinteles am facut dulceata, dar si o prajitura negresa.
A iesit foarte buna, poate fi facuta si in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cirese
  • o cana si jumatate zahar
  • o cana si jumatate apa minerala
  • jumatate cana de ulei
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita bicarbonat stins in otet
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cirese - de post:

Spalam bine ciresele si le scoatem samburii.


Intr-un vas incapator mixam zaharul cu uleiul. Cand s-a topit zaharul, adaugam apa minerala, apoi faina putin cate putin. Compozitia trebuie sa fie ca la aluatul de chec.


Adaugam bicarbonatul stins in otet, apoi cacao pentru a colora compozitia. Cand sunt toate ingredinetele bine omogenizate, punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra punem ciresele fara samburi.


Introducem la cuptor pentru 30-40 minute la foc mediu. Daca trece testul scobitorii, prajitura este gata. Cand s-a racit, se orneaza cu zahar pudra.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Folositi aceeasi cana atunci cand masurati ingredientele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cirese - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

12.06.2013, 22:32

buna buna

Geanina87 1

12.06.2013, 22:42

Lorra 1

12.06.2013, 23:06

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post cu gem