Negresa cu ricotta si strugurei rosii

de Valclaudia in Prajituri, 30 Iun 2014 | 5298 vizualizari

 

reteta am preluat-o de la Ela, careia ii multumesc pentru inspiratie. Am modificat pe ici pe colo si a iesit o bunatate de prajitura la care va invit cu drag!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr. unt
  • 150 gr. ciocolata neagra
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 180 gr. zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 80 gr. faina alba

Crema:

  • 500 gr. ricotta
  • 200 gr. zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml iaurt gras
  • cca 200 gr. strugurei rosii proaspat culesi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ricotta si strugurei rosii:

Topim la foc mic intr-o craticioara untul cu ciocolata.

Intr-un castron de plastic turnam amesteculobtinut, adaugam ouale, pudra de cacao, zaharul si mixam la viteza medie pana se topeste zaharul.

Adaugam laptele in fir subtire, apoi faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem un amestec care curge.

Turnam amestecul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 10 minute.

Intre timp mixam ricotta cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam ouale, apoi iaurtul gras si incorporam fructele in crema obtinuta, care de asemenea, curge usor.

Scoatem tava din cuptor, turnam crema peste blatul fierbinte, nivelam, dam din nou tava la cuptor pana se incheaga crema de branza (cca 35-40 minute).

Ultima perioada, cca 15 minute vom lasa usa cuptorului intredeschisa pentru a evita craparea suprafetei prajiturii.

Lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ricotta si strugurei rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu ciocolata