Negresa cu ricotta si strugurei rosii

de Valclaudia in Prajituri, 30 Iun 2014 | 1419 vizualizari

 

reteta am preluat-o de la Ela, careia ii multumesc pentru inspiratie. Am modificat pe ici pe colo si a iesit o bunatate de prajitura la care va invit cu drag!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr. unt
  • 150 gr. ciocolata neagra
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 180 gr. zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 80 gr. faina alba

Crema:

  • 500 gr. ricotta
  • 200 gr. zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml iaurt gras
  • cca 200 gr. strugurei rosii proaspat culesi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ricotta si strugurei rosii:

Topim la foc mic intr-o craticioara untul cu ciocolata.


Intr-un castron de plastic turnam amesteculobtinut, adaugam ouale, pudra de cacao, zaharul si mixam la viteza medie pana se topeste zaharul.


Adaugam laptele in fir subtire, apoi faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem un amestec care curge.


Turnam amestecul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 10 minute.


Intre timp mixam ricotta cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam ouale, apoi iaurtul gras si incorporam fructele in crema obtinuta, care de asemenea, curge usor.


Scoatem tava din cuptor, turnam crema peste blatul fierbinte, nivelam, dam din nou tava la cuptor pana se incheaga crema de branza (cca 35-40 minute).


Ultima perioada, cca 15 minute vom lasa usa cuptorului intredeschisa pentru a evita craparea suprafetei prajiturii.


Lasam la racit, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ricotta si strugurei rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

reisnaor_2006 1

01.07.2014, 11:50

Ce bine arata!

Criss 1

01.07.2014, 15:10

Luckycake 1

01.07.2014, 16:22

foarte buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Negressa "