Negresa de post

de marianascarlat in Prajituri, 21 Mar 2013 | 6529 vizualizari

 

Ca sa nu mai caut prin dulapuri ceva dulce aseara am facut o negresa de post.
Desi am multe variante pentru reteta de negresa de post cea mai buna mi se pare a fi asta inspirata de la Laura Sava.

 

INGREDIENTE

  • - 1 cana zahar
  • - 1 cana apa
  • - 1/2 cana ulei
  • - 4-5 linguri cu gem sau dulceata (eu am pus dulceata de gutui)
  • - 3 linguri cacao,
  • - o mana nuci pisate (sau cocos daca nu aveti nuci)
  • - o lingurita rasa de praf de copt
  • - 2 cani faina
  • - stafide (sau mere, prune, caise uscate)
  • - arome
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un castron sau lighenas se pun toate ingredientele, se amesteca pana sa obtine o crema si se pune in tava de 25/30 cm unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se pune tava la cuptorul incins inainte la 180 de grade. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute.

Cand este coapta( se face si proba cu scobitoarea) se poate presara pe deasupra nuca, ciocolata de post sau orice altceva va trece prin cap. Eu am pus ornamente colorate.

Se taie cand s-a racit.

Daca vreti sa faceti prajitura intr-o tava mai mare trebuie sa dublati reteta.E delicioasa!

TIPS-URI

1

cui nu-i place praful de copt poate sa puna bicarbonat stins cu zeama de lamaie.

2

Ca arome puteti pune vanilie sau rom, esenta de portocale, coaja rasa de lamaie sau esenta de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

21.03.2013, 15:14

bun

marianascarlat 1

21.03.2013, 15:34

E foarte buna si pufoasa! Multumesc pentru comentarii!

Mihaela11_jo 1

21.03.2013, 23:57

Foarte apetisanta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu visinata si nuci