Negresa de post

de JulyCris in Dulciuri, 16 Noi 2014 | 3163 vizualizari

 

O prajiturica de post delicioasa pt cei care doresc ceva dulce in acest post al Craciunului,dar nu numai! Se face repede,e ieftina si dispare rapid. Reteta preluata de pe site-ul Dulciuri fel de fel.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 cani faina
  • 150 gr zahar
  • 4-5 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1/2 cana nuca macinata(optional)
  • 2 cani apa minerala
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 borcan dulceata de trandafiri(poate fi inlocuita cu orice alta dulceata).
  • Glazura
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei sau 50 gr margarina Rama
  • 3-4 linguri apa
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un castron,amestecam faina,zaharul,praful de copt,cacaoa,un praf de sare. Adaugam apoi uleiul si apa minerala si omogenizam. La final,adaugam dulceata. Punem compozitia intr-o tava(35/24 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii. Lasam sa se raceasca in tava.

Glazura-punem cacaoa intr-o craticioara,adaugam zaharul,omogenizam,apoi adaugam apa si uleiul sau margarina. Fierbem pana ajunge la consistenta dorita. Oprim focul si adaugam esenta de rom. Cand glazura este calduta,o punem peste prajitura si lasam sa se raceasca f bine. Deasupra ornam cu nuca de cocos.

N.B. Eu am folosit nuca de cocos si la blat in loc de nuca macinata. Un deliciu!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

MotanLaOale 1

16.11.2014, 23:00

JulyCris 1

17.11.2014, 16:25

Rocsi,la urmatoarea runda care va fi peste putin timp. Asta s-a terminat repede.

JulyCris 1

17.11.2014, 16:26

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura alba