Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

de merisor in Prajituri, 1 Mar 2013 | 20120 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac o reteta simpla de negresa, dar apoi mi-a venit ideea sa fac si o crema de galbenusuri cu cafea care a iesit foarte buna si aromata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua + 4 albusuri
  • 250 gr ciocolata
  • 200 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • 100 gr miez de nuca(sferturi)
  • Pentru crema de galbenusuri:
  • 4 galbenusuri
  • 150 ml cafea fiarta
  • 200 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 2 linguri amidon
  • sare
  • 5 gr gelatina
  • Pentru sirop:
  • 250 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • esenta de cafea
  • Pentru ornat:
  • fulgi de ciocolata amaruie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea:

Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu laptele si untul, mestecam continuu si cand este gata o dam la rece.


Separam albusurile de galbenusuri.


Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam zaharul, galbenusurile apoi punem putin cate putin din ciocolata topita si mestecam incet sa nu se lase albusurile.


La final punem faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, putin cate putin si omogenizam bine.


Tapetam tava(22/36 cm) cu hartie de copt, ungem putin deasupra hartiei cu ulei si asezam nuca pe tot fundul tavii.


Rasturnam compozitia de blat incet peste nuca si nivelam.


Coacem pentru 35-40 minute la 180 grade.


Pentru crema facem o cafea mai tare la filtru, frecam galbenusurile bine cu zaharul si incepem sa punem din cafeaua fiarta peste ele amestecand continuu, apoi dupa ce am pus toata cafeaua, adaugam amidonul, sarea si punem vasul pe foc moale mestecand continuu. Cand atinge punctul de fierbere adaugam untul tinut la temperatura camerei si mai lasam pe foc pana la topirea acestuia.


Punem gelatina la hidratat in putina apa pentru cateva minute, apoi topim pe foc moale si o amestecam in crema fierbinte si dam vasul la rece acoperit cu o folie alimentara.


Pentru sirop punem ingredientele pe foc si lasam pana la topirea zaharului.


Cand blatul este racit, turnam siropul peste el.


Cand crema se raceste si se incheaga, bagam mixerul si frecam putin pentru a deveni mai spumoasa, apoi o asezam peste blat si ornam cu fulgi de ciocolata.


Este foarte buna asa insiropata si cu aroma de cafea!

 

TIPS-URI

1

Se poate exclude gelatina daca se ingroase suficient crema pe foc, cred ca depinde de amidon, mie mi s-a parut putin moale si nu am vrut s-o ratez.

2

Crema de galbenusuri se poate pune pe foc fara unt, acesta adaugandu-se cand crema se raceste.

3

Zahar in blat se pune in functie de ciocolata, a mea a fost foarte dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Xandrinne 1

08.05.2015, 06:24

-Licurici- 1

29.06.2015, 07:47

Orice contine cafea e demential!

Rahela Velicu 1

24.05.2016, 22:44

foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de ness si nuca