Negresa Ioana

de RuxyRux in Prajituri, 7 Dec 2012 | 23030 vizualizari

 

Cea mai delicioasa negresa de post pe care am mancat-o vreodata..... i-am pus acest nume deoarece o am de la prietena mea draga preoteasa Ioana....de ani buni o servesc la ea cu aceeasi deosebita placere...merita probata, o recomand cu mare drag! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de zahar( 200 gr)
  • 3/4 cana de apa( 150 ml)
  • 3/4 cana de ulei( 150 ml)
  • 50 gr cacao
  • 2 mere rase
  • 1 cana de nuca si alune macinate impreuna( cantitati egale)
  • 1 praf sare
  • 2 linguri gem( de prune, caise, visine etc dupa dorinta)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 esenta de rom
  • vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 2 cani pline de faina( 275 gr cernuta inainte)
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat( stins cu 5 picaturi de zeama de lamaie)
  • tava 30/23 de Jena dreptunghiulara)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa Ioana:

Ingredientele se pregatesc dinainte si se pun in vasul de mixer exact in ordinea indicata mai sus. Se mixeaza bine apoi se toarna compozitia in forma de prajitura tapetata cu foaie de copt.


Coacem negresa pentru 35 de minute( facem testul cu scobitoarea).


O taiem cand se mai raceste si o servim dupa dorinta...e mega-ultra-super delicioasa...nici nu zici ca e de post! :)))

 

TIPS-URI

1

Daca dorim putem adauga si fructe confiate

2

Ca varianta putem adauga si o ciocolata negra topita

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa Ioana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (96)

Criss 1

15.12.2016, 06:02

anca_rm 1

21.11.2017, 14:39

ce mult imi place , arata asa de bine . O sa incerc reteta ta Rux

RuxyRux 1

21.11.2017, 15:24

Multumesc, astept impresii de la cald scumpo! N-am mancat niciodata o negresa de post mai delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post