Negresa à ma façon

de yafa in Prajituri, 21 Sep 2010 | 8434 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 3oua
  • 200g de unt
  • 12 linguri de apa
  • 8 linguri de zahar
  • 250-260g de faina
  • 4 linguri de cacao
  • 3 linguri de cioco in pudra
  • 1 praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • 2 linguri de vanilie lichida
  • 10g de praf de copt

Glasaj

  • ~170g de ciocolata cu lapte
  • ~60g de ciocolata alba
  • 1-2 linguri de ceriale expandate(boabe mici)
  • 4-5 linguri de smantana lichida
  • - am mai adaugat si ramasite de la alvita ca decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa à ma façon:

Batem ouale spuma cu  praful de sare, zaharul vanilat, vanilia lichida si zaharul pana se inalbesc. Topim la microunde untul si il varsam in spuma de oua amestecand cu o spatula usor. Amestecam faina cu cacaua, ciocolata in pudra si praful de copt si le incorporam in compozitia precedenta pana la un amestec omogen.  Adaugam apa, amestecam bine si varsam totul intr-o tava unsa cu putin unt sau tapetata cu hartie. Dam la 190°C cam 30 de minute, incercam cu scobitoarea. Lasam prajiturica la racoare si pregatim glasajul.

Intr-un vas rupem ciocolata , adaugam smantana lichida si asezam pe foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn. Cand ciocolata s-a topit incorporam cerialele si varsam totul peste prajiturica racorita. Lasam la loc racoros minimum 1 ora, dupa care o putem da la frigider.  Dupa cateva ore,  se taie frumos desprinzandu-se singurica de peretii tavii. Servim, pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa à ma façon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscotti cu nuci, cafea si ciocolata