Negresa, reteta clasica

de Merisor in Prajituri, 27 Oct 2015 | 12636 vizualizari

 

Reteta aceasta o aveam notata in carnetelul ingalbenit de vreme si tare de mult timp nu am mai facut-o, pentru ca intre timp am testat si alte retete de negresa.
Are o textura mai densa, pentru ca se pune multa nuca, unt gras si de asemeni, mai multa faina.
Este preferata unuia dintre baietii mei si de obicei cand prepar, orice fel de negresa, lui ii revine 1/2 din tava, iar noi, restul familiei, impartim cealalta jumatate.
Nu stiu daca v-am mai spus, dar eu am doi baieti gemeni, sa-mi traiasca, manca-i-ar mama! :X :)))))

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 gr unt(82% de la LIDL)
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri cacao(mai cu varf daca nu este din cea neagra)
  • 120 ml lapte
  • 150 gr nuca taiata grosier
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • In plus:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr nuca
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa, reteta clasica:

Intr-o craticioara, amestecam zaharul cu untul, cacaua si laptele.

Punem craticioara la foc mediu si amestecam in ea pana cand se topeste untul si zaharul si obtinem o crema ciocolatoasa.

O dam deoparte de pe foc si o lasam la rece.

Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste ambele cate putina sare.

Nuca o taiem grosier, sau o presam pe un fund de lemn, cu sucitorul de aluaturi sa o strivim usor.

Cand se raceste crema ciocolatoasa, punem intr-un bol, in care vom prepara prajitura, mai mult de 3/4 din ea.

Restul o pastram in craticioara, pentru glazura.

Adaugam in bol galbenusurile, omogenizam compozitia, apoi adaugam nuca si de asemeni, omogenizam.

Mixam albusurile spuma, apoi le incorporam usor in compozitia de mai sus, dar nu mai folosim mixerul, ci introducem un tel, pentru a putea amesteca albusurile de jos in sus, sa nu se lase.

Dupa incorporarea albusurilor, adaugam treptat faina, pe care o vom cerne impreuna cu praful de copt.

La final adaugam si esenta si omogenizam bine compozitia.

Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia de negresa in ea.

Eu am folosit o tava de 22/36 cm, pentru ca am vrut sa-mi iasa prajitura mai inalta, dar se putea folosi si o tava de dimensiuni mai mari.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, dar facem si testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi, in crema oprita, rupem o tableta de ciocolata amaruie si punem craticioara la foc moale, pana se topeste ciocolata, amestecand in ea continuu sa nu se lipeasca.

Intindem ciocolata calda peste prajitura racita si presaram nuca peste ea.

Lasam tava din nou la rece pana se intareste ciocolata, apoi  portionam prajitura.

 

Sa aveti spor, ca pofta buna cu siguranta veti avea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa, reteta clasica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

27.10.2015, 20:41

O MINUNATIE Si prajiiii...si baietii tai mamico!

Catalina L 1

27.10.2015, 22:36

Micutza Luana 1

08.11.2015, 14:04

buna oricand praji asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cea mai buna negresa de post