Negresa specială

de elucubratiiculinare in Prajituri, 15 Feb 2013 | 8390 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cană nucă tocată mare,
  • 3 ouă,
  • 1 lingură esență vanilie,
  • 1 cană zahăr tos,
  • 50 g cacao,
  • 200 g unt,
  • o lingură praf de copt,
  • 1 cană făină,
  • 1/8 linguriță sare.
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată amăruie,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • 100 ml vin alb sec, migdale.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa specială:

Încingem cuptorul la 180 grade C. Ungem o tavă de 32x24 cm cu unt. Cernem într-un castron făina cu praful de copt și sarea. Topim untul în bain-marie. Cernem cacao, o adăugăm în untul fierbinte și amestecăm bine cu un tel. Adăugăm zahărul și batem bine cu mixerul. Adăugăm esența de vanilie și încorporăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Lăsăm mixerul și adăugăm făina amestecând ușor cu o lingură. Adăugăm nuca și amestecăm ușor. Compoziția se pune în tavă și se dă la cuptor pentru 30-35 minute. Se lasă la răcit în tavă. Pentru glazură topim ciocolata în bain-marie, adăugăm vinul și smântâna și amestecăm bine. Se taie negresa în pătrățele de 5x5cm și se întinde glazura. Fiecare bucățică se ornează cu câte o migdală.


Se servește după cel puțin o oră. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa specială" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

15.02.2013, 22:48

Ce faina ti-a iesit!

merisor 1

16.02.2013, 07:40

Bune rau negresele!

Lau 1

16.02.2013, 14:54

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate