Novac în crustă de nucă de cocos cu morcovi baby şi sos de spanac

de anomisana in Peste, 8 Apr 2012 | 1867 vizualizari

 

În ultima vreme nu am mai fost pe aici, dar azi revin cu o reţetă de peşte minunată. Sursă de inspiraţie mi-au fost mai multe reţete de la Paprika TV, dar cum la acea vreme peştele cu cocos nu mi se părea o idee bună, asta este tot ce am reţinut: că făina se amestecă cu cocos iar că din spanac se poate face sos. În rest, mi-am lăsat imaginaţia să zburde.

 

INGREDIENTE

  • file de novac
  • condiment pentru peşte
  • sare
  • făină
  • nucă de cocos
  • piper alb
  • 2 ouă
  • 400 gr spanac congelat
  • 70 gr unt pentru spanac
  • 50-100 ml lapte
  • usturoi
  • fulgi de migdale
  • morcovi baby
  • 50 gr unt pentru morcovi
  • boia de ardei dulce
  • chimen
  • lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Novac în crustă de nucă de cocos cu morcovi baby şi sos de spanac:

Mai întâi am curăţat fileul de peşte de solzi, apoi l-am porţionat şi l-am presărat cu condiment de peşte şi l-am lăsat la rece până am pregătit celelalte ingrediente.


Am pus untul într-o cratiţă iar când s-a topit am adăugat spanacul îngheţat şi l-am lăsat să se înăbuşe bine, apoi am adăugat lapte până la consistenţa unui sos. Am pasat acest sos în blender şi am adăugat sare şi usturoi mărunţit. La final, am adăugat în sos fulgi de migdale prăjiţi şi mărunţiţi în robot.


Am pus unt la topit în tigaie, apoi am adăugat morcovii îngheţaţi, am adăugat boia dulce şi chimen. Am lăsat morcovii să se înăbuşe până s-au înmuiat, dar nu complet, căci nouă ne plac morcovii crocanţi.


Când morcovii şi sosul au fost gata, am continuat cu prăjirea peştelui. Am amestecat 2 părţi de nucă de cocos cu 1 parte de făină, am adăugat piper alb şi sare. Într-o farfurie am bătut bine 2 ouă cu un praf de sare. Am dat fiecare bucată de peşte prin amestecul de făină cu cocos, apoi prin ou şi iar prin cocos cu făină şi le-am prăjit într-o tigaie unsă cu puţin ulei. Le-am scos pe hârtie absorbantă şi înainte de a le servi am stors pe ele lămâie.

 

TIPS-URI

1

peştele se curăţă foarte uşor de solzi dacă îl opăriţi 3 secunde şi apoi îl frecaţi cu sare grunjoasă

Daca ti-a placut reteta noastra "Novac în crustă de nucă de cocos cu morcovi baby şi sos de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:09

adry88 1

09.04.2012, 20:35

Sim0na 1

09.04.2012, 21:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
File de Novac prajit