Merluciu pane cu sos de capere si lamaie

de Oana in Peste, 18 Mar 2009 | 11223 vizualizari

 

Planta de capere creste pe pantele muntoase din jurul Marii Mediterane. Caperele se folosesc la sosuri reci sau calde pentru peste si merg foarte bine si cu rosiile si vinetele.

 

INGREDIENTE

  • 4 file de merluciu
  • 2 oua
  • faina
  • 2-3 linguri lapte
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • pesmet
        Sos de capere:
  • 1/2 pachet de unt
  • zeama si pulpa de la o lamaie
  • 3 linguri cu capere
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu pane cu sos de capere si lamaie:

Sosul cu lamaie si capere poate fi folosit si cu friptura de pui. E simplu de facut: se topeste jumatate de pachet de unt, apoi se adauga zeama si pulpa de la o lamaie, 3 linguri cu capere, sare, piper, busuioc. Se lasa f. putin pe foc pana incepe sa fiarba.


Pentru pestele pane avem nevoie de 4 bucati de file de merluciu, doua oua, faina, 2-3 linguri cu lapte, condimente si pesmet. Ouale le batem cu putina sare, piper, marar uscat, adaugam faina pana se face de consistenta unei smantani groase si apoi adaugam laptele. Incingem ulei intr-o tigaie si tavalim pestele prin amestecul cu ou si apoi prin pesmet. Prajim pestele pe ambele parti si apoi il scoatem pe un servet de hartie sa absoarba grasimea in exces.


Pestele il servim cu cartofi natur cu patrunjel si sos de capere din belsug.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu pane cu sos de capere si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Merlucius Crocantus