Merluciu pe pat de ceapa la cuptor

de Rocsi in Peste, 27 Noi 2011 | 5182 vizualizari

 

Daca tot se mananca peste,atunci am pregatit si eu ceva pentru cei dragi..Si daca tot e si ziua dragei si scumpei noastre Cris ii dedic aceasta reteta,desi nu stiu daca ii place pestele!!La multi ani frumosi draga mea si inchin un pahar in cinstea ta!!!

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati de merluciu(curatat,spalat,gata de preparat)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rosie mare
  • 1 cartof(nu e obligatoriu sa puneti,eu l-am pus ca-l aveam curatat)
  • jumatate de ardei galben
  • jumatate de cana pasta de rosii de casa
  • jumatate pahar de vin
  • sare
  • piper
  • marar
  • 3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu pe pat de ceapa la cuptor:

Cepele le curatam,le spalam si le taiem rondele.


Morcovul il curatam si il taiem tot feliute rotunde.


Cartoful curatat si spalat,il taiem bucati pe lung.


Ardeiul ii facem bucatele mici.


Luam un vas yena si il ungem cu putin ulei.


Asezam rondelele de ceapa pe vasul fundului.


Deasupra punem bucatile de peste si le condimentam cu sare si piper,pe ambele parti.


Peste adaugam bucatile de cartof,de morcov,de ardei iar pe deasupra punem felii de rosie.


Pasta de rosii o amestecam cu vinul si o turnam in vas.


Punem putina sare si piper peste legume,apoi presaram putin marar.


Acoperim vasul cu capacul (daca nu aveti capac la vas,acoperiti-l cu niste folie alimentara).


Dam vasul in cuptor si aprindem cuptorul.


Reglam la o temperatura potrivita si il lasam cam 35-40 minute.


Apoi descoperim vasul si mai lasam cam 5 minute asa,pentru a prinde o crusta.(daca a scazut zeama de tot,mai stropiti cu putin vin sau putina apa).


Cand e gata scoatem vasul si asezam o portie pe farfurie.


Servim alaturi de un pahar de vin rece(ai mei au servit un vin rosu de la tara,dar la peste de obicei se serveste vin alb.Ei nu au fost mofturosi si cica a mers bine cel rosu)!!!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu pe pat de ceapa la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg 1

29.11.2011, 12:43

mena29 1

29.11.2011, 13:35

Rocsi 1

29.11.2011, 18:12

retetegg,mena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu fructe de mare