Nuci

de alinutza1983 in Prajituri, 30 Dec 2012 | 3278 vizualizari

 

Va amintiti de celebrele nuci?

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • Faina , cat cuprinde (circa 600 g)
  • Crema
  • ½ pachet unt sau margarina
  • Nuca macinata
  • Cacao
  • 1 esenta rom
  • Gem de caise/ prune
  • Finisare
  • Zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Mixeaza ouale cu zaharul, adauga uleiul, apoi incoporeaza faina cernuta si amoniacul.

Framanta totul bine, pana obtii o compozitie omogena, nelipicioasa.

Unge forma speciala de nuci cu putin ulei, apoi pune-o sa se incinga pe flacara aragazului.

Intre timp, formeaza mici bilute de aluat, pe care le pui apoi in forma de nuci.

Strange bine forma cu aluat, apoi lasa-le sa se coaca pe fiecare parte, circa 2-3 minute, pana devin aurii.

Procedeaza in acest mod pana termini intreaga cantitate de aluat.

Pentru umplutura, amesteci margarina cu marginile de la nuci, nuca macinata, praf de cacao, esenta de rom si gem. Daca e nevoie poti sa adaugi si putin zahar pudra.

Umple jumatatile de nuci cu aceasta compozitie si lipeste-le cate doua.

Tavaleste fursecurile prin zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Nuci-0
Nuci-1
Nuci-2

COMENTARII (20)

Doralinda

Doralinda 1

31.12.2012, 01:30

Cat de mult imi placeau!!! O voi incerca si eu, dar nu am forme! Cu ce as putea sa o inlocuiesc?!

ANNA_46

ANNA_46 1

31.12.2012, 01:48

Ce dor mi-e de ele, super bune si frumoase

adry88

adry88 1

03.01.2013, 13:26

frumoase si bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!