Nuci

de alinutza1983 in Prajituri, 30 Dec 2012 | 3361 vizualizari

 

Va amintiti de celebrele nuci?

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • Faina , cat cuprinde (circa 600 g)
  • Crema
  • ½ pachet unt sau margarina
  • Nuca macinata
  • Cacao
  • 1 esenta rom
  • Gem de caise/ prune
  • Finisare
  • Zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

mixeaza ouale cu zaharul, adauga uleiul, apoi incoporeaza faina cernuta si amoniacul.


Framanta totul bine, pana obtii o compozitie omogena, nelipicioasa.


Unge forma speciala de nuci cu putin ulei, apoi pune-o sa se incinga pe flacara aragazului.


Intre timp, formeaza mici bilute de aluat, pe care le pui apoi in forma de nuci.


Strange bine forma cu aluat, apoi lasa-le sa se coaca pe fiecare parte, circa 2-3 minute, pana devin aurii.


Procedeaza in acest mod pana termini intreaga cantitate de aluat.


Pentru umplutura, amesteci margarina cu marginile de la nuci, nuca macinata, praf de cacao, esenta de rom si gem. Daca e nevoie poti sa adaugi si putin zahar pudra.


Umple jumatatile de nuci cu aceasta compozitie si lipeste-le cate doua.


Tavaleste fursecurile prin zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Doralinda 1

31.12.2012, 01:30

Cat de mult imi placeau!!! O voi incerca si eu, dar nu am forme! Cu ce as putea sa o inlocuiesc?!

ANNA_46 1

31.12.2012, 01:48

Ce dor mi-e de ele, super bune si frumoase

adry88 1

03.01.2013, 13:26

frumoase si bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Alba ca zapada