Nuci umplute

de Lau in Prajituri, 10 Ian 2015 | 2173 vizualizari

 

M-am inspirat de la Merisor pentru aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 100 g unt
  • 2 linguri untura
  • 150 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt
  • 1 plic amoniu pentru prajituri
  • esenta de vanilie
  • faina (cca 1 kg)
  • Crema
  • 6 picoturi
  • 1 lingura cacao
  • 150 g miez de nuca
  • 100 g unt
  • 120 ml lapte
  • 350 g gem de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Coji - intr-un bol mixam untul, untura cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se topeste. Adaugam oul, iaurtul amestecat cu amoniacul, amestecam bine pana ce omogenizam, adaugam treptat faina, framantand un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si dam la rece cca 30 minute. Scoatem aluatul de la rece si formam bilute mici si le coacem in forma speciala

Crema - Intr-o cratita punem laptele si punem pe foc. Cand s-a incalzit adaugam cacaoa si untul, lasam pe foc pana ce se topeste untul. Adaugam piscoturile si nuca macinata, gemul de capsuni si amestecam bine.

Umplem cojile de nuci cu crema, le trecem prin zahar pudra.

Eu am dublat ingredientele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Lau 1

11.01.2015, 21:14

madab 1

12.01.2015, 23:33

Ce bune au fost...

Lau 1

13.01.2015, 08:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!