Nuci umplute

de Andreea Baraboi in Dulciuri, 25 Apr 2015 | 7029 vizualizari

 

O reteta pt C Sarbatorile sa fie mai imbelsugate si mai frumoase !

 

INGREDIENTE

3 oua

200 ml ulei
1 praf de copt
1 cana de zahar
esenta de vanilie
faina cat cuprinde


Umplutura:
200 g ciocolata
200 g unt
5-6 linguri nuca macinata
4 linguri zahar
5 linguri lapte
esenta de rom
zahar pudra pentru ornat

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Cojile :

Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Trebuie sa iasa un aluat moale, dar nelipicios. Lasam la odihnit pt  30 minute, apoi formam bilute pe care le coacem in forma incinsa. Ele se coc in 3-4 minute, dar e bine ca la fiecare 20 secunde sa intoarcem forma. 

Cine are forma noua e bine ca  primele nuci sa le aruncam !

Crema:

Topim ciocolata impreuna cu laptele si lasam la racit. Separat mixam untul moale cu zaharul si amestecam cu ciocolata racita, esenta de rom si nucile.

Umplem fiecare coaja cu crema si unim cate doua pentru a forma nucile.

Le asezam pe platou si le pudram cu zahar pudra !


Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paleuri cu ciocolata