Omida de ciocolata-gogosele

de nadina73 in Dulciuri, 24 Iul 2010 | 2510 vizualizari

 

sidy mi-a facut pofta de gogosi asa ca am pus in practica reteta ei cu putine modificari ,,,,,,,,,,,,,,,

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 30 g drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • coaja de la o lamaie
  • 450 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 3 vanilii

Glazura ciocolata:

  • 1 ciocolata cu lapte simpla
  • 2 linguri de unt
  • 3-4 linguri smantana sau frisca lichida
  • nuca de cocos
  • ulei pt prajit 1,5 litru
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omida de ciocolata-gogosele:

Se pun toate ingredientele in masina de paine,se adauga faina ,oul,sarea,uleiul,coaja de lamaie si drojdia dizolvata in apa calduta cu zaharul si se lasa la programul de framantat si dospit


Cand aluartul a dospit se scoate din masina de paine si se intinde o foaie, nu foarte subtire (1 cm)dupa care se taie cu un pahar si se prajesc in uleiul foarte bine incins.


Cand gogosile sant gata se scot se pun pe un servet ,dupa care se pregateste glazura de ciocolata


se topeste ciocolata cu untul si frisca pe soba pana se topeste cicolata(eu am amai completat ,nu mi-a ajuns si am mai pus si cacao)


Se iau gogosile se dau prin ciocolata si apoi se presara din belsug nuca de cocos,sau se pot servi simple cu zahar pudra si vanilie


Si cum se putea sa nu le fac o surpiza ajutoarelor mele Dragos si Rares..............i-am rasplatit cu omiduta de cicolata,care a fost surpiza

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Omida de ciocolata-gogosele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

ela 1

27.07.2010, 18:13

nesatula esti.....

Laly 1

29.07.2010, 13:43

Cred ca fetele astea au papat si copacul in care crestea omida.Deci ma asez la coada pentru o portie

mariac 1

01.08.2010, 22:39

e frumoasa omida vreau si eu o coada de omida

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt