Orez cremos cu parmezan

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2014 | 1890 vizualizari

 

Nu-s prietena cu orezul. Nici el cu mine :)))

Nu pot sa ma laud nici ca stiu sa-l gatesc asa de bine dar nici n-am mancat nicaieri preparat incat sa ma dea pe spate :)), cu execeptia preparatului pe care vi-l voi prezenta astazi. Mama mea e cea care l-a preparat si…m-a cucerit Orez cremos cu parmezan

Ar trebui sa va achizitionati niste vegeta naturala sau sa preparati acasa niste cuburi concentrate de legume insa in lipsa lor puteti folosi (daca obisnuiti) un cub de Knorr de legume. De data asta nu am pus de niciun fel, dar de obicei pun.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 4 persoane
  • 3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa)
  • o ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 40 ml ulei masline
  • un cub concentrat legume
  • sare
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 cani apa + 100 ml.
  • 100 ml vin alb, demidulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cremos cu parmezan:

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci)


Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.


Caleste-le pana se rumenesc frumos apoi scoate-le cu o paleta.


Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute.


Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul.


E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic.


Amesteca cand si cand.


Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita adauga inca 50 ml apa,mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu.


Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi.


Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cremos cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

robert_badica 1

11.07.2014, 13:42

simona72 1

11.07.2014, 14:30

Ete ca ai gasit reteta care sa te satisfaca... mie imi place orezul

Bya Ralu 1

11.07.2014, 16:57

cred ca e buna combinatia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez milanez