Orez cu caracatita

de cristeena20 in Peste, 21 Oct 2012 | 5536 vizualizari

 

E prima data cand gatesc caracatita ..pana acum am mancat doar d ela altcineva sau de la restaurant..dar a iesit divina...

 

INGREDIENTE

  • 1 caracatita mare (congelata e buna)
  • 4 pumni de orez (pt 2 portii)
  • 1 ceapa
  • 2 rosii mai mici dar coapte
  • pasta de rosii
  • sare, piper, piri-piri, patrunjel verde proaspat, ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu caracatita:

- decongelam caracatita daca e congelata  si o punem la fiert in oala cu presiune in apa cu o ceapa necuratata. (fara sare..e ff important si nu multa apa). Fierbem la presiune cca 15 min. O scoatem din oala (nu aruncam apa) si o taiem rondele.

- separat intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si o calim in ulei de masline, apoi adaugam rosiile tocate marunt si apsta de rosii...dupa 5 minute aduagam orezul, il calim putin is sosul de rosii si adaugam apa de la caracatita.Punem sare, piper, piri-piri. Lasam  sa dea un clocot , apoi acoperim cratita si dam la foc mic. Cand orezul e fiert si apa nu a scazut de tot (trebuie sa ramana putin sos) adaugam bucatile de caracatita , si mai lasam 3-4 minute sa se intrepatrunda. La final adaugam patrunjel verde tocat fin. Servim cu vin alb si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu caracatita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sim0na 1

23.10.2012, 11:14

Buna caracatita oricum, dar cu orez este bestiala!

cristeena20 1

23.10.2012, 11:39

da..are o savoare deosebita!!! si daca e si picant...e cu atata mai bun

Bya Ralu 1

02.01.2013, 21:46

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Kedgeree