Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
E prima data cand gatesc caracatita ..pana acum am mancat doar d ela altcineva sau de la restaurant..dar a iesit divina...
- decongelam caracatita daca e congelata si o punem la fiert in oala cu presiune in apa cu o ceapa necuratata. (fara sare..e ff important si nu multa apa). Fierbem la presiune cca 15 min. O scoatem din oala (nu aruncam apa) si o taiem rondele.
- separat intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si o calim in ulei de masline, apoi adaugam rosiile tocate marunt si apsta de rosii...dupa 5 minute aduagam orezul, il calim putin is sosul de rosii si adaugam apa de la caracatita.Punem sare, piper, piri-piri. Lasam sa dea un clocot , apoi acoperim cratita si dam la foc mic. Cand orezul e fiert si apa nu a scazut de tot (trebuie sa ramana putin sos) adaugam bucatile de caracatita , si mai lasam 3-4 minute sa se intrepatrunda. La final adaugam patrunjel verde tocat fin. Servim cu vin alb si salata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult