Cod pane cu bacon

de mihaelar63 in Peste, 16 Apr 2010 | 5138 vizualizari

 

mi-a venit o idee , am incercat , si a iesit un preparat cu un gust de zile mari !!!

 

INGREDIENTE

  • 500  gr file de cod
  • 200  gr bacon
  • sare
  •  piper ,
  • 1 lamaie [ zeama si coaja ]
  • 2 oua 
  • faina alba
  • ulei
  • pt. decor : rosii cherry , masline , salata verde , praz , ceapa verde .
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod pane cu bacon:

Codul se spala si se portioneaza la 10 cm [ sa nu fie bucata prea mare ], se condimenteaza cu sare , piper si zeama de lamaie .

Baconul se taie felii foarte subtiri pe lungime .

Ouale se bat bine cu furculita , se  sareaza putin.

Se ia cate o bucata de cod si una de bacon , se dau prin faina alba si ou , se suprapun una peste cealalta si se prajesc in ulei incins .  se scoate pe servet de hartie sa absoarbe uleiul .repetati operatiunea pana terminati bucatile de peste si jambon .

Serviti cald , decorat cu legumele preferate . pe deasupra razuiti putina lamaie .

TIPS-URI

1

la alegera pestelui congelat mare atentie la termenul de garantie si aspect  :trebuie sa fie  neoxidat si fara urme de brizura de gheata  [ acesta este semn ca au fost recongelate ,deci depozitat in conditii improprii]

2

la o examinare atenta veti gasi inscriptionata si tara de provenienta sau locul de unde a fost pescuit  , eu cumpar peste ce provine din , Norvegia , Marea Nordului , Spania , Argentina .

3

dupa grave  si repetate probleme digestive , ocolesc pestele ce provine din China [ si arata atat de alb , cine stie cu ce a fost tratat ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod pane cu bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bucataras Medi 1

19.04.2010, 22:34

5 furcu cu draga inima si salvat reteta.......................

marcela1979 1

25.04.2010, 11:31

si mie imi place pestele pane

dicarmencitta1957 1

27.04.2010, 18:22

Super,arata tare bine si sunt sigura ca a fost si tare bun.5 furculite.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu sos de iaurt