mi-a venit o idee , am incercat , si a iesit un preparat cu un gust de zile mari !!!
Codul se spala si se portioneaza la 10 cm [ sa nu fie bucata prea mare ], se condimenteaza cu sare , piper si zeama de lamaie .
Baconul se taie felii foarte subtiri pe lungime .
Ouale se bat bine cu furculita , se sareaza putin.
Se ia cate o bucata de cod si una de bacon , se dau prin faina alba si ou , se suprapun una peste cealalta si se prajesc in ulei incins . se scoate pe servet de hartie sa absoarbe uleiul .repetati operatiunea pana terminati bucatile de peste si jambon .
Serviti cald , decorat cu legumele preferate . pe deasupra razuiti putina lamaie .
1
la alegera pestelui congelat mare atentie la termenul de garantie si aspect :trebuie sa fie neoxidat si fara urme de brizura de gheata [ acesta este semn ca au fost recongelate ,deci depozitat in conditii improprii]
2
la o examinare atenta veti gasi inscriptionata si tara de provenienta sau locul de unde a fost pescuit , eu cumpar peste ce provine din , Norvegia , Marea Nordului , Spania , Argentina .
3
dupa grave si repetate probleme digestive , ocolesc pestele ce provine din China [ si arata atat de alb , cine stie cu ce a fost tratat ]
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro