Orez cu lapte

de Moni_alex in Dulciuri, 12 Noi 2015 | 2294 vizualizari

 

Un orez cu o consistenta cremoasa si foarte aromat

 

INGREDIENTE

  • un pahar de orez cu bobul rotund
  • un pahar de apa
  • 3 pahare de lapte
  • o jumatate de pahar de zahar
  • o jumatate lingurita de sare
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • esenta sau baton de vanilie
  • coaja de lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte:

Intr-un ceaun se pune un pahar de apa si cand incepe sa fiarba se pune orezul spalat bine in 2-3 ape si se lasa sa fiarba la foc mic.Trebuie sa fiarba pana se umfla bine orezul si absoarbe toata apa.


Apoi se toarna laptele si se amesteca bine cu o lingura de lemn sau telul sa nu se faca cocoloase. Se lasa focul mare pana incepe sa fiarba, apoi se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa compozitia. Se amesteca continuu apoi se adauga sarea, zaharul si esenta sau batonul de vanilie. Se amesteca bine si se adauga untul.


Ouale se bat bine cu furculita si se adauga incet in lapte, amestecand continuu cu lingura pana se incorporeaza bine. Orezul isi schimba putin consistenta, se face mai cremos si va avea o culoare frumoasa.


Dupa ce se toarna ouale, se mai lasa compozitia pe foc 5-10 minute.


Se da la o parte si se adauga coaja de lamaie.


Se serveste cald cu scortisoara presarata sau cu dulceata de visine.


POFTA BUNA!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rocsi 1

13.11.2015, 21:21

-Licurici- 1

14.11.2015, 13:47

Moni_alex 1

15.11.2015, 10:31

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Papanasi cu smantana si dulceata de afine