Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel

de ionix in Dulciuri, 5 Aug 2010 | 3439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru orez cu lapte:
  • 1 l lapte
  • cana mare cu orez
  • Un praf de sare
  • cana cu apa
  • Coaja rasa de o lamaie
  • 3-4 linguri cu varf cu zahar
  • Pentru pere in caramel:
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5-6 pere (eu am avut pere mici de vara)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel:

Preparare lapte cu orez:


Punem laptele la fiert cu un praf de sare.


Intre timp, orezul se spala bine in cateva apa si se pune la umflat in apa.


Cand orezul s-a umflat, turnam laptele fiert peste orez. Aveti grija, orezul se va umfla foarte repede.


Lasam sa fiarba timp de 15 minute si adaugam zaharul. Stingem focul si punem coaja de lamaie rasa.


Prepararea pere in caramel:


Se pune laptele la fiert.


Punem zaharul , cu zaharul vanilat si cu o lingura de apa, la caramelizat.


Cand s-a caramelizat zaharul punem perele, spalate si taiate felii.


Lasam 2-3 minute si apoi turnam laptele fiert peste.


Se lasa la foc mic pana cand se topeste caramelul.


Intr-o farfurie punem caramel, apoi orez si iar caramel cu pere deasupra.


Se serveste fierbinte, intr-o zi torida. Ca o sedinta la sauna, garantat. :D


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si cu pere în lapte caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Sidy 1

05.08.2010, 15:24

si eu vreau

Corinuta 1

05.08.2010, 17:17

mena29 1

05.08.2010, 17:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Banane caramelizate