Orez cu lapte si frisca lichida

de Patricia Iordache in Dulciuri, 23 Iul 2013 | 5426 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe culinar.ro si m-am gandit sa incerc, mai ales ca baietelul meu e mare consumator de orez cu lapte. Am adus mici modificari retetei si a fost delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 l. lapte;
  • 150 gr. orez;
  • 1 baton scortisoara;
  • 1-2 linguri cu miere;
  • 2 linguri amidon;
  • 2 linguri apa rece;
  • 350 ml. frisca lichida;
  • cateva stafide;
  • putina scortisoara (praf);
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si frisca lichida:

Punem intr-un vas cu fundul dublu laptele, orezul spalat, batonul de scortisoara, mierea si lasam sa fiarba la foc mic.

Amestecam din cand in cand si avem grija sa nu dea pe afara din oala.

Cand orezul este aproape fiert, amestecam amidonul cu apa rece si adaugam peste orez amestecand foarte bine. Adaugam si frisca lichida, luam de pe foc, amestecam si presaram stafidele si coaja de lamaie rasa.

Portionam, decoram cu stafide si miere si servim.

 

TIPS-URI

1

Se serveste cald sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si frisca lichida" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:32

Luana, serveste daca ti-e pofta!

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 23:32

Rocsi...

Reteta-Video 1

24.07.2013, 10:27

Nu ma omor dupa frisca, dar trebuie sa-l incerc, caci arata intr-un mare fel.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu ricotta