Orez cu lapte si gem de capsuni si banane, cu Green Sugar

de mirela0911 in Retete diabetici, 7 Iun 2015 | 1620 vizualizari

 

Un desert tare bun atat pentru copii cat si pentru diabetici. De ce? Pentru ca Green sugar are 0 calorii si 0 indice glicemic.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana orez
  • un praf de sare
  • 1,5 cana apa
  • 3 cani lapte
  • 3 lg Green Sugar
  • esenta de vanilie

Pt. gem:

  • 250 g capsuni
  • 1 banana
  • 3 lg Green Sugar
  • 1 lg zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu lapte si gem de capsuni si banane, cu Green Sugar:

Se curata orezul de impuritati si se spala in mai multe ape. Se pune la fiert cu apa si praful de sare, amestecand mereu. Dupa ce a scazut toata apa se adauga laptele fierbinte. Se adauga si Green Sugar si se fierbe orezul pana scade laptele. La final se ia de pe foc si se acopera pentru cateva minute. Se pune esenta de vanilie.


Gemul: Se spala si se curata capsunile, se taie in bucati mai mici, banana se taie rondele si se pun toate intr-o craticioara. Se adauga Green Sugar, zeama de lamaie si se pun pe foc potrivit lasand sa fiarba pentru cateva minute. Se da deoparte.


Se iau diverse forme (ce aveti in dotare), se clatesc cu apa rece si se umplu cu orezul in lapte. Se lasa sa se raceasca putin, astfel incat sa putem scoate din forma cu usurinta si fara sa se strice. Se aseaza pe o farfurie iar deasupra se pune gemul de capsuni si banane si se serveste.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand se adauga laptele peste orez, este foarte important sa fie fierbinte, altfel orezul se va intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si gem de capsuni si banane, cu Green Sugar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Andra_Constantinescu 1

07.06.2015, 21:02

Ce bun!

simona72 1

08.06.2015, 07:26

noiinbucatarie 1

25.04.2016, 21:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Gogosi la cuptor cu scortisoara