Orez cu legume la cuptor

de angyb in Porc, 26 Sep 2013 | 4127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g orez
  • 200 g amestec mexican
  • 300 g prosciutto cotto
  • 1 ceapa
  • sare,piper
  • mozzarella
  • parmezan ras
  • Sos bechamel:
  • 50 g unt
  • 50 g faina alba
  • 550 ml lapte
  • sare, piper, nucsora
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume la cuptor:

Fierbem orezul conform insrtructiunilor de pe cutie. 

Intre timp calim ceapa taiata marunt adaugam prosciutto taiat marunt si il lasam sa se caleasca un pic .Adaugam amestecul de legume ,condimentam cu sare si piper. Adaugam amestecul de legume si prosciutto la orezul fiert si le amestecam bine.

Sosul bechamel: Topim untul la foc mic ,adaugam faina alba si turnam deasupra laptele si il lasam sa fiarba pana cand se ingroasa amestecand mereu.Luam de pe foc si condimentam cu sare,piper si nucsoara.

Intr-o tava termorezistenta intindem un pic de sos beschamel .adaugam un strat de orez ,parmezan si continuam pana cand treminam toate ingredientele.Deasupra presarem mozzarella taiata marunt si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

angyb 1

26.09.2013, 14:53

Multumesc la toate

adry88 1

26.09.2013, 15:22

bun bun

deyutzky 1

26.09.2013, 15:37

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu costita afumata si carnaciori