Orez cu peste si fructe de mare

de cristeena20 in Peste, 2 Sep 2017 | 2254 vizualizari

 

Iubesc pestele si fructele de mare, iar retetele ce au la baza orezul si aceste ingrediente atat de sanatoase si bune sunt in topul preferintelor la noi in familie. Va recomand aceasta reteta ! 

 

INGREDIENTE

  • cca 500 gr red fish
  • cc 300 gr midii
  • cca 200 gr creveti congelati
  • 1,5 cana orez
  • cub concentrat de fructe de mare
  • 1 ceapa
  • 2 rosii bine coapte
  • 2-3 rosii din conserva
  • 2 linguri pasta de rosii
  • coriandru proaspat
  • sare, piper alb, ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu peste si fructe de mare:

-Intr-o oala punem pestele congelat sa fiarba in apa rece cu sare , putin ulei de masline si 2-3 crengute de coriandru. Eu am folosit red fish congelat dar e bun si alt gen de peste-de preferinta fara oase si nu unul care se inmoaie prea tare. Dupa ce a fiert cca 15 minute il scoatem si strecuram apa-pe care o pastram. Pestele se scoate de pe oase si se rupe bucatele nu foarte marunte. Dam deoparte si ne ocupam de orez.

- Ceapa se curata si se toaca foarte marunt-cat de marunt reusim . O punem in alta cratita la clait cu ulei de masline la foc mediu sa nu se arda dar sa se inmoaie bune. Tocam cubulete rosiile care e de preferat sa fie bine coapte si aromate. le aduagam la ceapa si le calim impreuna. Dupa cca 10 minute punem si rosiile din conserva fara pielita , tocate si ele si lasam sa se inmoaie . La final aduagam si pasta de rosii si punem orezul cu bob rotund. Amestecam putin si turnam supa de peste peste orez-de obicei eu pun dubla cantitatea de orez si inca putin :) Punem putina sare, piper alb, jumate de cub concentrat de fructe de mare -aveti grija ca si supa de la peste are sare. Cand da in cloc dam focul la minim si acoperim.

Lasam sa fiarba asa la foc mic, amestecand din cand in cand si la nevoie aduagam apa. Nu lasati sa fie sec-trebuie sa aiba merue lichid deasupra. Cand orezul e aproape gata punem pestele fiert si curatat de oase, aduagam crevetii decongelati inainte in apa rece si scoicile le asezam in cratita-atentie -orezul tre sa fie cu mai mult lichid deasupra. Punem capacul si lasam sa se gateasca si fructele de mare cca 3-5 minute-nu mai mult. Crevetii daca se fierb mai mult decat e nevoie devin tari  ca un cauciuc. Cand isi schimba culoarea din gri in portocaliu sunt deja gatiti -si cand scoicile s-au deschis usor stingem aragazul. Punem coriandrul verde tocat fin si acoperim, lasma sa se intrepatrunda aromele. In acest punct inca orezul are putina zeama care va seca inainte de a servi.

TIPS-URI

1

Serviti cu un vin bun alb sec sau verde sau rose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu peste si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

cristeena20 1

03.09.2017, 15:18

Cleme, si eu strambam din nas cand vedeam fructele de mare-dar dupa ce am mancat am ramas fan mare niciodata sa nu zici niciodata

oanapl 1

04.09.2017, 23:25

Ce deliciu!

elucubratiiculinare 1

06.09.2017, 08:30

foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Peste in stil meditereanean