Orez de post

de alice_ciobanu in Mancaruri de post, 11 Ian 2013 | 1656 vizualizari

 

Pentru astazi doar ceva usor si ... de post. Foarte simplu si mai ales foarte gustos. Nu am avut mult timp pentru ceva papica mai studiata, mai complicata... in ultima vreme ceasul meu e tare dramuit. Iar timpul, ah! timpul nu-mi mai ajunge.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita tumeric
  • masline
  • apa
  • sare, piper, o frunza de dafin
  • o lingurita de Mirodenia (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez de post:

Simplu: Intr-un ceaun puneti uleiul si cand e incins turnati orezul. Amestecati un minut dupa care stingeti cu apa rece. Doua masuri de apa pentru o masura de orez, cam asa era nu? :)) Lasati la foc mic, acoperit cu un capac, pana ce orezul se umfla. Adaugati frunza de dafin, piper, sare dupa gust, tumeric pentru culoare si lasati pana ce orezul e fiert. La final adaugati maslinele si trageti de pe foc si acoperiti cu un capac pana ce se absoarbe apa si orezul infloreste.


Seriviti cald, ca atare sau ....ca garnitura la carnita, asta cand nu e post.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ella 87 1

11.01.2013, 16:49

bunut

MotanLaOale 1

11.01.2013, 20:14

Sim0na 1

12.01.2013, 12:05

ador orezul!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez simplu si délicios gatit in vas Tupperware