Orez gratinat

de Bunica in Mancare copii, 21 Feb 2015 | 2698 vizualizari

 

Am vorbit acum cateva zile cu Gabi si-mi spunea ca a facut orez cu cascaval. Vorbea cu atata patos ca-mi ploua-n gura. Asa ca, astazi am prestat un orez delicios. N-am pus in el sofran, ca am eu un mic mofturici si nu stiu daca l-ar fi acceptat.

 

INGREDIENTE

  • 200 g. orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 legatura marar
  • 600ml zeama de supa
  • 50 g. cascaval
  • 2 linguri ulei pentru uns vasul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez gratinat:

Pune uleiul in tigaie la incins.


Curata, spala si toaca marunt ceapa.


Pune ceapa in uleiul incins pana devine sticloasa.


Adauga orezul spalat.


Caleste orezul impreuna cu ceapa 5 minute.


Adauga 600 ml supa (zeama in care ai fiert pui cu legume)


Lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.


Cand orezul este fiert stinge focul si lasa sa se raceasca putin.


Adauga mararul spalat si tocat marunt.


Ia un vas ceramic sau ce alt vas ai, unge-l cu ulei.


Rade cascavalul pe razatoarea mica.


Pune in vas jumatate din cantitatea de orez, presara cascaval, pune orezul ramas si cascaval deasupra.


Da vasul la cuptorul incins pentru 20 minute, pana se gratineaza frumos deasupra.


Serveste simplu sau drept garnitura la o friptura alaturi de muraturi sau salata verde.

 

TIPS-URI

1

Ceapa pusa la calit se lasa pana devine sticloasa, sa nu se arda.

2

Proportia apa/zeama orez este de 1 la 3.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez gratinat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

21.02.2015, 21:25

Bun de tot!

Rocsi 1

21.02.2015, 22:19

O idee faina!

Gherca Daniela 1

22.02.2015, 15:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia