Orez gratinat

de Bunica in Mancare copii, 21 Feb 2015 | 6603 vizualizari

 

Am vorbit acum cateva zile cu Gabi si-mi spunea ca a facut orez cu cascaval. Vorbea cu atata patos ca-mi ploua-n gura. Asa ca, astazi am prestat un orez delicios. N-am pus in el sofran, ca am eu un mic mofturici si nu stiu daca l-ar fi acceptat.

 

INGREDIENTE

  • 200 g. orez
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 legatura marar
  • 600ml zeama de supa
  • 50 g. cascaval
  • 2 linguri ulei pentru uns vasul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez gratinat:

Pune uleiul in tigaie la incins.

Curata, spala si toaca marunt ceapa.

Pune ceapa in uleiul incins pana devine sticloasa.

Adauga orezul spalat.

Caleste orezul impreuna cu ceapa 5 minute.

Adauga 600 ml supa (zeama in care ai fiert pui cu legume)

Lasa sa fiarba amestecand din cand in cand.

Cand orezul este fiert stinge focul si lasa sa se raceasca putin.

Adauga mararul spalat si tocat marunt.

Ia un vas ceramic sau ce alt vas ai, unge-l cu ulei.

Rade cascavalul pe razatoarea mica.

Pune in vas jumatate din cantitatea de orez, presara cascaval, pune orezul ramas si cascaval deasupra.

Da vasul la cuptorul incins pentru 20 minute, pana se gratineaza frumos deasupra.

Serveste simplu sau drept garnitura la o friptura alaturi de muraturi sau salata verde.

TIPS-URI

1

Ceapa pusa la calit se lasa pana devine sticloasa, sa nu se arda.

2

Proportia apa/zeama orez este de 1 la 3.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez gratinat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez la cuptor cu afumatura in sos de soia