Orez in straturi

de Bucataras Medi in Pui, 12 Apr 2013 | 1127 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 cana cu orez
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • unt
  • 1 cana cu vin alb sec
  • 1 legatura marar verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez in straturi:

Taiem pieptul de pui in bucati potrivite si il punem la fiert in apa rece cu un strop de sare.Spumam si lasam la fiert pana cand carnea este bine facuta.Scoatem carnea , o punem intr-o farfurie si o acoperim astfel incat sa stea calda.


Intr-o cratita punem untul (1 lingura) la incins si adaugam ceapa curatata si taiata marunt si 1 ardei curatat si taiat cubulete. Presaram cu sare si lasam la calit circa 7-8 minute.


In apa in care am fiert carnea punem la fiert orezul(eu folosesc o proportie de 3/1 insa depinde si de calitatea orezului) si amestecul sotat din cratita.Potrivim de sare si lasam pana cand orezul este bine facut.


Deci...carnea este gata...orezul este si el gata...trecem la montarea straturilor.


Ungem un vas(eu am folosit yena) cu unt apoi punem un rand de orez si nivelam bine cu ajutorul unei linguri. Urmeaza un start de carne si un strat de marar verde taiat marunt...inca un strat de orez, altul de carne ,altul de marar si la final incheiem cu un strat de orez. Deasupra asezam cateva rondele de ardei kapia, cateva ramurele de marar verde si un cubulet de unt.


Turnam vinul si dam la cuptorul incins ,la foc mic pentru circa 20 min.Se serveste cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez in straturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

14.04.2013, 22:39

Superb! Ca tine de altfel!

Sim0na 1

15.04.2013, 13:37

Imi ploua in gura!!!

ionela2682 1

18.04.2013, 16:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Papricas cu carne de pui