Orez picant cu naut

de Corinuta in Mancaruri de post, 1 Aug 2011 | 4071 vizualizari

 

Este consistent si bun. Se poate servi ca atare sau ca si garnitura.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu naut
  • 1 cana cu orez
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita curry
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1/2 lingurita cuisoare pudra
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez picant cu naut:

Se pune nautul in apa pentru cel putin o zi, apoi se fierbe 3 ore in apa cu sare. Se scurge si se curata de coaja.


Se pune la calit in ulei ceapa si usturoiul curatate si tocate. Se calesc pana devin sticloase, apoi se adauga orezul, nautul si condimentele, iar apoi 3 cani de apa sau supa de pui. Se fierbe pana absoarbe tot lichidul, apoi se ia de pe foc.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

daca doriti puteti cali/fierbe separat carne - de pui, de vita - si se adauga la orez la final

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez picant cu naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 23:15

imi place

Valclaudia 1

16.09.2012, 20:10

trebuie sa incerc reteta asta!

Bya Ralu 1

25.04.2014, 21:35

tare faina combinatia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de post in oala de lut