Ostropel de gogoșari

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 14 Noi 2012 | 2558 vizualizari

 

Pentru prima zi de post m-am gandit la un ostropel, carnea fiind înlocuită cu succes de gogoșari cărnoși :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gogoșari,
  • 1 ceapă mare,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 400 ml suc de roșii,
  • 2-3 linguri pastă de tomate,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de gogoșari:

Gogoșari am folosit verzi (sunt un pic mai acrișori decât cei roșii). Se înlătură cotorul și semințele, se spală și se taie fâșii. Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei până devine aurie, adică pentru vreo 3-4 minute. Adăugăm gogoșarii și amestecăm bine. După 2-3 minute adăugăm 200 ml apă, acoperim cu un capac și lăsăm la foc potrivit pentru 10 minute. Apoi adăugăm sucul de roșii și bulionul și amestecăm. Mai lăsăm să fiarbă pentru alte 10 minute. Adăugăm usturoiul pisat. Condimentăm cu sare și piper. Servim fierbinte cu mămăliguță. Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de gogoșari" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

15.11.2012, 11:06

Super reteta

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:43

Dana_Retetegg 1

24.11.2012, 23:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Catalina L

7583 puncte

Rocsi

4228 puncte

Satisfyyourcravings

4077 puncte

mirela0911

3262 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gem de prune rosii
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu iaurt si mure( fara coacere)

ieri la 00:52

Paine cu secara

pe 23.08 la 19:21

Piure de fasole cu sos de ardei și ceapa

pe 23.08 la 17:40

Mancarica incropita

pe 23.08 la 16:56

Rasturnata cu mure

pe 23.08 la 16:33

RETETA RECOMANDATA
Varză creață cu cartofi