Ostropel de pui

de ionix in Pui, 7 Oct 2009 | 12380 vizualizari

 

reteta am vazut-o la tv acum mult timp si am tot facut-o... am adaptat-o un pic, i-am adaugat faina, mai multa ceapa si mai mult usturoi...

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe superioare de pui dezosate
  • un pahar de vin alb (eu am folosit Chardonnay )
  • 2 cepe galbene
  • 1 ardei gras
  • o cana de suc de rosii (eu am facut in casa asa ca recomand mai bine o cutie de rosii in bulion iar rosiile sa fie bine tocate)
  • 6-7 catei de usturoi
  • cimbru, busuioc, o foaie de dafin
  • sare, piper
  • 2-3 linguri ulei
  • o legatura de patrunjel
  • o cana cu apa
  • 2-3 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Carnea se spala bine, se ia pielea si se taie in 4, pe lung, fiecare bucata de carne.

Intr-o oala se incinge uleiul si se prajeste un pic carnea de pui. se pipereaza si sareaza puiul. se lasa cam 6-7 minute cat sa sa-si schimbe culoarea puiul.
Se adauga vinul si se lasa la inabusit.
Cand incepe sa fiarba se scoate puiul pe o farfurie iar in vin se pune ceapa si ardeiul tocate cubulete. Peste carnea scoasa intr-o farfurie se pune usturoiul pisat.
Se caleste pana se inmoaie legumele.
Cand s-au inmuiat legumele se adauga sucul de rosii, cimbrul, busuiocul si foaia de dafin. 
Se lasa la fiert circa 15 minute pana scade sosul un pic.

Se pune puiul la loc in oala plus apa. Cand carnea e aproape fiarta se adauga faina usor pentru a nu face cocolase... Se mai fierbe inca 10 minute pana se omogenizeaza sosul.

Se serveste presarat cu patrunjel tocat marunt si cu mamaliguta .

 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie! dupa ce adaugati faina amestecati des pentru a nu se prinde de oala. se poate afuma ostropelul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui