Ostropel de pui

de alice_ciobanu in Pui, 25 Oct 2011 | 3537 vizualizari

 

Hei, am descoperit o mancare foarte faina, ostropel de pui. Stiati ? He, he! foarte faina, minunata si nemaipomenit de gustoasa. Si mai stiti ceva? O mananca chiar si Miruna, sau ma rog...gusta mai mult. Observ pe zi ce trece tot mai multa independenta la ea, cum ar fi ...aia ca iti da peste mana cand incerci sa ii dai mancare sau o scuipa afara daca nu o ia ea singura. Adica mananca singura, cu lingurita ei mica de copil sau cu furculita creata special pentru astia micii..brrr! Ce copil, ce caracter! deja are 1 an jumate si maninfesta atita independenta, nu stiu ce m-oi face cand o avea vreo 3-4-5...sau 16 ? Simt un usor curent rece pe sira spinarii...O fi de la vreme, nu? :)) Anyway, sa va prezint reteta minunata:

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui
  • 6 catei de usturoi
  • o jumatate de ceapa
  • un morcov potrivit
  • vreo 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 1/2 cana suc de rosii
  • un pahar de vin alb
  • o lingurita de patrunjel tocat
  • o jumatate de lingurita de cimbru
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita de sare
  • puteti pune si piper macinat, dar eu am renuntat pt ca maninca si asta mica a mea
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui:

Taiati pulpele in doua si incingeti o tigaie cu ulei si le prajiti pe ambele parti. Aveti grija sa le invartiti mereu, pentru a nu se prinde de tigaie. Morcovul curatat il taiati rondele subtiri, usturoiul feliute, ceapa tocata marunt.


Cand puiul este gata il scoateti pe o farfurie calda si puneti in tigaie ceapa, cu morcovul si le caliti vreo 4 minute. Adaugati apoi bucatile de carne impreuna cu sucul de rosii, vinul alb, cimbrul si zaharul. Fierbeti ostropelul la foc mediu vreo 20-25 minute si adaugati sarea, usturoiul si piperul si mai lasati la foc cam 15 minute.


Serviti ostropelul cald, presarat cu pratrunjel tocat si cu mamaliguta alaturi


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

25.10.2011, 20:09

una din mancarurile mele preferate

MotanLaOale 1

26.10.2011, 08:28

buna buna

danakarin 1

26.10.2011, 08:35

sosul ala de pe carne arata f. apetisant...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pui, telina si praz