Ostropel de pui cu mamaliguta

de Irina in Pui, 18 Sep 2013 | 102626 vizualizari

 

Am in casa o carticica de bucate la care tin eu foarte mult "Din bucataria taraneasca traditionala". Mi-a dat-o mama cand am plecat de acasa, sa ma pot descurca si eu in bucatarie, fara ajutorul ei. O rasfoiesc si acum cu drag si uite-asa mi-au cazut ochii pe reteta de ostropel.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 piept de pui
  • 8-10 catei de usturoi
  • 2-3 rosii sau suc de rosii
  • ulei
  • patrunjel tocat marunt
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu mamaliguta:

Am spalat si curatat bucatile de pui.


Am pus vasul Zepter pe foc, l-am lasat putin sa se incinga, moment in care am adaugat ulei si bucatile de pui. Vasul fiind incins, uleiul s-a incins si el repede, iar puiul s-a rumenit imediat. L-am intors si pe partea cealalta, am acoperit vasul cu capacul si am oprit focul.


Am lasat puiul la inabusit, cu focul oprit, pana acul indicator al capacului a ajuns in zona galbena.


Carnea e bine patrunsa acum si am scos-o pe un platou.


In uleiul ramas in vas am pus usturoiul tocat marunt, am amestecat putin, cat sa prinda uleiul gust de usturoi, am adaugat sucul de rosii si o cescuta de apa. Desi initial am pregatit rosii, m-am gandit ca se face mai repede mancarea daca folosesc suc de rosii.


Am lasat sa mai fiarba putin, cat sa se lege putin sosul. La final am adaugat sare, piper si patrunjel tocat.


Am facut rapid si o mamaliguta si am mancat cu mare pofta.


Sper ca v-am starnit si pe voi... :)


 

TIPS-URI

1

Pentru ca acopar vasul cu capacul, puiul nu se prajeste, ci se inabusa, fiind gatit mai sanatos.

2

In reteta de ostropel originala, dupa ce se scoate carnea, se pune in ulei putina faina, ca sa lege sosul. Eu prefer sa omit faina de cate ori e posibil.

3

Daca puneti rosii, curatati-le de pielita, taiati-le si adaugati-le, fara a mai pune apa. Sunt ele destul de zemoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (27)

Alexandra Burz 1

04.02.2014, 00:11

Alina_90 1

13.02.2014, 11:35

Cat suc de rosii ai pus?Si nu iese prea zemos daca nu adaugi si putina faina?

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29