Oua aspic cu sunca si legume

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2013 | 1925 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe www.retetepascupas.ro. Mi s-a parut o idee geniala pentru masa de Paste si m-am gandit sa o incerc. Am modificat putin cantitatile si ingredientele pentru a fi pe gustul nostru. In reteta data acolo, pe acel site, cantitatea de supa este de 3 ori mai mare decat este necesar si nu prea am inteles de ce.
Aspectuos, nimic de spus, insa, dupa parerea mea este un preparat care l-as gati doar cu o data pe an, nu mai des.

 

INGREDIENTE

  •  200 gr. sunca de curcan;
  •  10 oua (doar cojile);
  •  1 ardei gras rosu;
  •  2 morcovi mici;
  •  300 ml supa de gaina/pui;
  •  10 gr. gelatina;
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua aspic cu sunca si legume:

Ouale le spalam si le spargem cu grija un capacel cat mai mic, golim continutul, le spalam pe interior si le lasam sa se usuce. Punem gelatina la hidratat in putina apa rece, timp de 10 minute.


In supa de pui putin incalzita, punem gelatina si amestecam pana se dizolva complet.


Taiem cubulete mici sunca de curcan, morcovul (fiert inainte maxim 15 minute) si ardeiul gras.


Punem ingredientele in interiorul cojilor de oua, aranjand dupa cum dorim, turnam supa cu gelatina si dam la frigider pana a doua zi.


Le decojim cu grija pentru a nu strica forma de ou si le asezam pe un platou pe care am tocat cateva frunze de salata verde.

 

TIPS-URI

1

Putem umple ouale cu porumb, boabe de mazare sau alte legume care ne plac;

2

In supa, putem pune pentru aroma si zeama de la putin mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua aspic cu sunca si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

03.04.2013, 22:45

loredanaaa 1

04.04.2013, 00:50

Patricia Iordache 1

04.04.2013, 08:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Terina de ficat cu sos de afine