Placinta impletita cu carnati

de merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2013 | 8487 vizualizari

 

Designul acestei placinte l-am vazut pe net, dar nu stiu sa spun unde,doar am retinut ideea si am aplicat-o ca tare mi-a placut!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 1 ou
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Pentru umplutura:
  • 800 gr ciuperci din conserva
  • 500 gr carne tocata amestec: porc + vita
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 3 ardei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • 8 carnati oltenesti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta impletita cu carnati:

Pregatim intai umplutura pentru ca trebuie sa fie rece cand asamblam placinta.


Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul.


Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde, adaugam ceapa si usturoiul si picuram cativa stropi de apa.


Scurgem ciupercile de zeama si le tocam marunt.


Tocam si ardeiul(eu am avut la congelator direct tocat).


Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile si ardeiul si mai lasam pe foc 10 minute amestecand din cand in cand, apoi adaugam carnea tocata, condimente si sare, amestecam, acoperim cu un capac si lasam pe foc 15-20 de minute pana se rumeneste bine carnea. Avem grija sa mestecam din cand in cand sa se omogenizeze bine totul.


Cand este bine rumenita carnea, adaugam ketchupul, mai lasam 2-3 minute pe foc dupa care tocam patrunjelul si-l adaugam, ridicam de pe foc si punem totul intr-o strecuratoare sa indepartam surplusul de lichid. Lasam asa pana se raceste, dar mai amestecam din cand in cand sa fortam racirea si scurgerea lichidului.


Intre timp pregatim blatul.


Frecam oul cu sarea si zaharul, adaugam uleiul si laptele rece, apoi treptat faina si garantul pentru aluaturi.


Framantam un aluat elastic si nelipicios si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute.


Este prima data cand folosesc garant pentru aluaturi dospite si tare incantata am fost de cat de repede si mult a crescut aluatul cu toate ca am pus mai putin decat este indicat in instructiunile de folosire.


Impartim aluatul in doua.


Ungem o tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 23/36 cm, intindem o foaie de aluat direct in tava, rasturnam compozitia cu ciuperci si carne tocata si nivelam


Intindem cealalta foaie si decupam in interiorul ei fasii de 1 cm, dar lasam marginile nedecupate.


Impletim carnatii printre decupajele aluatului si dam placinta la cuptor pentru 35 de minute la 175 de grade.


Se serveste calda cu ketchup.

 

TIPS-URI

1

Foaia a doua, as recomanda sa se intinda pe un fund de lemn, sa se decupeze si sa se adauge carnatii, apoi sa se rastoarne usor in tava, astfel se va lucra mai uniform si mai estetic.

2

In compozitia cu carne si ciuperci se pot adauga si doua oua crude, pentru a se omogeniza mai bine amestecul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

Lia_ 1

16.11.2013, 05:25

nu doar arata deosebit dar am citit si compozitia. bravo, Meri, esti incantatoare cand pui mana pe aluaturi si nu numai

merisor 1

16.11.2013, 18:30

Multumesc frumos, Lia!

camelia75 1

17.11.2013, 17:06

Foarte interesanta reteta si prezentarea de nota 10+ !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de maruntaie de pasare