Placinta impletita cu carnati

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2013 | 12192 vizualizari

 

Designul acestei placinte l-am vazut pe net, dar nu stiu sa spun unde,doar am retinut ideea si am aplicat-o ca tare mi-a placut!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 1 ou
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 1 varf lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
Pentru umplutura:
  • 800 gr ciuperci din conserva
  • 500 gr carne tocata amestec: porc + vita
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 3 ardei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper
  • cimbru
  • sare
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita apa
  • 8 carnati oltenesti
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta impletita cu carnati:

Pregatim intai umplutura pentru ca trebuie sa fie rece cand asamblam placinta.

Curatam si tocam marunt, ceapa si usturoiul.

Punem uleiul intr-o tigaie, la foc incet, iar cand se incinde, adaugam ceapa si usturoiul si picuram cativa stropi de apa.

Scurgem ciupercile de zeama si le tocam marunt.

Tocam si ardeiul(eu am avut la congelator direct tocat).

Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile si ardeiul si mai lasam pe foc 10 minute amestecand din cand in cand, apoi adaugam carnea tocata, condimente si sare, amestecam, acoperim cu un capac si lasam pe foc 15-20 de minute pana se rumeneste bine carnea. Avem grija sa mestecam din cand in cand sa se omogenizeze bine totul.

Cand este bine rumenita carnea, adaugam ketchupul, mai lasam 2-3 minute pe foc dupa care tocam patrunjelul si-l adaugam, ridicam de pe foc si punem totul intr-o strecuratoare sa indepartam surplusul de lichid. Lasam asa pana se raceste, dar mai amestecam din cand in cand sa fortam racirea si scurgerea lichidului.

Intre timp pregatim blatul.

Frecam oul cu sarea si zaharul, adaugam uleiul si laptele rece, apoi treptat faina si garantul pentru aluaturi.

Framantam un aluat elastic si nelipicios si il lasam sa se odihneasca 10-15 minute.

Este prima data cand folosesc garant pentru aluaturi dospite si tare incantata am fost de cat de repede si mult a crescut aluatul cu toate ca am pus mai putin decat este indicat in instructiunile de folosire.

Impartim aluatul in doua.

Ungem o tava cu putin ulei, eu am folosit o tava de 23/36 cm, intindem o foaie de aluat direct in tava, rasturnam compozitia cu ciuperci si carne tocata si nivelam

Intindem cealalta foaie si decupam in interiorul ei fasii de 1 cm, dar lasam marginile nedecupate.

Impletim carnatii printre decupajele aluatului si dam placinta la cuptor pentru 35 de minute la 175 de grade. 

Se serveste calda cu ketchup.

TIPS-URI

1

Foaia a doua, as recomanda sa se intinda pe un fund de lemn, sa se decupeze si sa se adauge carnatii, apoi sa se rastoarne usor in tava, astfel se va lucra mai uniform si mai estetic.

2

In compozitia cu carne si ciuperci se pot adauga si doua oua crude, pentru a se omogeniza mai bine amestecul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

Lia_ 1

16.11.2013, 05:25

nu doar arata deosebit dar am citit si compozitia. bravo, Meri, esti incantatoare cand pui mana pe aluaturi si nu numai

Merisor 1

16.11.2013, 18:30

Multumesc frumos, Lia!

camelia75 1

17.11.2013, 17:06

Foarte interesanta reteta si prezentarea de nota 10+ !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Omleta in culori