Oua posate cu sos bourguignon

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Mar 2016 | 823 vizualizari

 

Dupa Supa crema Du Barry, va prezint reteta care trebuia realizata dupa a 2a saptamana de curs. Cum va spuneam deja in prima reteta publicata, aveti aici reteta oficiala livrata de un curs gratuit de bucatarie organizat de specialisti francezi- MOOC cuisine de l'Afpa (MOOC-Massive Open Online Course).
6 saptamani de curs : 1 - legumele, 2 - oua, sosuri, 3 - carnea, 4 - pestele, 5- patiserie
Fiecare saptamana trebuie trecut un test si realizata o reteta.
Ultima saptamana un test global de 50 intrebari. Cei care vor reusi vor obtine o atestare.
Aveti in aceasta reteta mai multe technici foarte importante pentru bucatarii amatori pasionati:
- realizarea unui fond legat (cu amidon de porumb),
-"glacer à brun"- caramelizarea cepelor mici ,
-"blanchir"- indeparta sarea din sunca afumata,
- "pocher" -posarea oualor.
 
Este o reteta delicata dar foarte fina si gustoasa- un regal.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 felii de pâine
  • 30 g unt
  • 16-20 cepe mici albe
  • 150 g sunca/bacon de porc afumata
  • 150 g ciuperci
  • 30 cl de vin roșu (Burguignon)
  • 1 ceapa eșalotă
  • cimbru, frunze de dafin
  • 25 cl de fond de vițel legat (30 cl de apă + 2 linguri de pudra de fond de vitel Maggi + 1 lingurita amidon de porumb)
  • patrunjel tocat
  • sare și piper
  • zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua posate cu sos bourguignon:

Daca aveti un fond de vitel de casa preparat cu oase este ideal.


Se prepară fondul legat de vițel: eu am folosit o metoda rapida :)


- se pune la fiert 25 cl de apă, se adaugă pudra de vițel și se amestecă bine. Se adaugă amidonul de porumb dizolvat în un pic de apă rece și se reduce sosul până cand se ingroasa si se tine pe dosul lingurii. Rezervam.


Se curata și se spală ciupercile. Se taie în 4 și se soteaza ciupercile într-un pic de unt.


Se curata ceapa si se pune intr-o tigaie adanca. Se acoperă cu apă rece, se pune o nuca de unt, un pic de zahăr pudră, sare. Se aduce la fierbere si se acopera la suprafata cu un capac din hartie de copt gaurit in mijloc. Lasam sa fiarba până la evaporarea completă a apei. Luam capacul din hartie si lasam ceapa sa se caramelizeze un pic amestecand cu atentie. Rezervam.


Taiem sunca cubulete. O albim (blanchir) pentru a indeparta sarea. Punem baconul într-o tigaie adanca, se adaugă apă până la 2- 3 cm deasupra baconului și se aduce la fierbere. Se scurge și se pune la prajit. Rezervam.


Se taie pâinea în discuri si se pune la prajit in putin unt, usor pe fiecare parte.


Varsam vinul intr-o tigaie adanca adaugam eșalota taiata marunt, cimbrul și frunza de dafin. Reducem vinul la 3/4. Se adaugă fondul de vițel se reduce din nou pana obtinem un sos bine legat. Asezonati. Adaugati garnitura bourguignonne : sunca prajita, ceapă caramelizata și ciupercile sotate.


Posati ouăle : Se pune la fiert un volum mare de apă și se adaugă 1 lingura de otet alb care va ajuta la legarea albusului de ou. Se sparg ouăle unul câte unul în castronele separate. Cu ajutorul unei linguri, amestecati si formati un vârtej în apă la foc mic . Glisați unul câte unul ouăle în acest vârtej. Adunati cu lingura albusul peste galbenus. Lasati 2 minute. Le scoateti cu ajutorul unei linguri pe o hartie absorbanta.


Verificați : atingeți albusul , trebuie să fie ferm dar elastic. Indepartati albusul in exces pentru a regulariza forma lor.


Intr-o farfurie adanca se pune felia de pâine, se aseaza oul deasupra si se toarna sosul bourguignon peste el.


Se decoreaza cu patrunjel tocat si se serveste imediat .


Pofta Buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua posate cu sos bourguignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Geanina87 1

16.03.2016, 12:52

noiinbucatarie 1

16.03.2016, 23:13

Rocsi 1

16.03.2016, 23:31

Faina reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Rosti