Oua scotiene

de MotanLaOale in Porc, 7 Ian 2014 | 7045 vizualizari

 

Am vazut pe site si am zis ca merita incercate cu atat mai mult ca tocatul carnii se rezolva imediat cu masina de tocat NAUMANN. Au iesit bune, bune si micute ca am folosit oua de prepelita.

 

INGREDIENTE

  • 24 oua de prepelita
  • 500g carne de porc cu putina grasime
  • 1 ceapa
  • 2 oua de gaina
  • 3 felii paine
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • CRUSTA
  • 1 ou de gaina
  • 2 lingurite mustar
  • un praf sare
  • pesmet
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua scotiene:

Ouale de prepelita se fierb 4 minute, se pun in apa rece si se curata. Mare chin a fost pentru mine. :))))


Carnea de porc se taie fasiute si se toaca prin masina de tocat NAUMAMM.


Painea se inmoaie, se separa de coaja si se stoarce bine in pumni.


Ceapa se da pe rezatoarea mica.


Mararul se toaca marunt.


Se amesteca intr-un castron carnea tocata, doua oua de gaina, painea, ceapa, mararul, vegeta, piper, sare si se amesteca bine.


Daca compozitia este prea moale se pot pune 2 linguri de pesmet si amesteca bine.


Se lasa 15-20 minute la rece pentru omogenizare.


Se pune intr-o farfurie faina, in alta pesmet si in alta se amesteca oul de gaina cu mustarul si un praf de sare.


Se ia aproximativ o lingura din compozitie si se aplatizeaza in palma umezita.


Se ia un ou de prepelita curatat, se da prin faina si se pune in mijlocul amestecului din palma.


Se strang marginile peste ou pana se obtine o bila de carne cu oul in mijloc.


Bila obtinuta se da prin ou cu mustar si apoi prin pesmet.


Bupa ce sunt facute toate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.


Cand sunt rumenite frumos sunt gata.


Sunt bune calde cu o garnitura dar si mai bune sunt reci la aperitive.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Amestecul de carne se poate face cum va este mai pe plac.

2

Masina de tocat NAUMANN este de mare ajutor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

MotanLaOale 1

14.01.2014, 08:40

Xandrinne 1

11.04.2015, 10:06

MotanLaOale 1

11.04.2015, 13:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08