Oua scotiene

de MotanLaOale in Porc, 7 Ian 2014 | 11806 vizualizari

 

Am vazut pe site si am zis ca merita incercate cu atat mai mult ca tocatul carnii se rezolva imediat cu masina de tocat NAUMANN. Au iesit bune, bune si micute ca am folosit oua de prepelita.

 

INGREDIENTE

  • 24 oua de prepelita
  • 500g carne de porc cu putina grasime
  • 1 ceapa
  • 2 oua de gaina
  • 3 felii paine
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • piper
  • sare
  • CRUSTA
  • 1 ou de gaina
  • 2 lingurite mustar
  • un praf sare
  • pesmet
  • faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua scotiene:

Ouale de prepelita se fierb 4 minute, se pun in apa rece si se curata. Mare chin a fost pentru mine. :))))

Carnea de porc se taie fasiute si se toaca prin masina de tocat NAUMAMM.

Painea se inmoaie, se separa de coaja si se stoarce bine in pumni.

Ceapa se da pe rezatoarea mica.

Mararul se toaca marunt.

Se amesteca intr-un castron carnea tocata, doua oua de gaina, painea, ceapa, mararul, vegeta, piper, sare si se amesteca bine.

Daca compozitia este prea moale se pot pune 2 linguri de pesmet si amesteca bine.

Se lasa 15-20 minute la rece pentru omogenizare.

Se pune intr-o farfurie faina, in alta pesmet si in alta se amesteca oul de gaina cu mustarul si un praf de sare.

Se ia aproximativ o lingura din compozitie si se aplatizeaza in palma umezita.

Se ia un ou de prepelita curatat, se da prin faina si se pune in mijlocul amestecului din palma.

Se strang marginile peste ou pana se obtine o bila de carne cu oul in mijloc.

Bila obtinuta se da prin ou cu mustar si apoi prin pesmet.

Bupa ce sunt facute toate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul preancalzit pentru 35-40 minute.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Sunt bune calde cu o garnitura dar si mai bune sunt reci la aperitive.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Amestecul de carne se poate face cum va este mai pe plac.

2

Masina de tocat NAUMANN este de mare ajutor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Oua scotiene