Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon

de danakarin in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2013 | 952 vizualizari

 

Ouale umplute, acest aperitiv nelipsit de pe mesele noastre de sarbatoare...
de cate ori am auzit acest dialog:
-am musafiri, ce sa pregatesc?
- fa si tu niste oua umplute!
Eu am incercat de data asta o varianta cu peste. Sa vedem daca va place.

 

INGREDIENTE

  • o conserva de sardele
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 6 oua
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • o lingurita de tarhon uscat
  • 50 ml de smantana dulce
  • 100-150 ml de ulei
  • o lingurita de mustar
  • 2-3 lingurite de caviar "fals " icre ieftine
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon:

Am fiert 5 oua. Le-am decojit, am obtinut astfel 10 jumatati. Eu obisnuiesc sa tai ouale pe latime si apoi sa mai tai la baza un pic din albus ca sa nu se rastoarne.


Am taiat lamaia, salvand 2-3 feliute, apoi am ras coaja si am stors zeama. Am maruntit galbenusul, l-am amestecat cu sardelele scurse de ulei, am adaugat smantana, sare, piper, jumatate din zeama de lamaie si o lungurta de coaja de lamaie. cu aceasta pasta am umplut ouale si le-am decorat cu icre si cu o feliuta de lamaie.


Dintr-un galbenus, o lingurita de mustar si uleiul adaugat in fir subtire am realizat maioneza, am acrit-o un pic cu de zeama de lamaie si am aromatizat-o cu o lingurita de tarhon uscat si am adaugat si aici o lingurita de coaja de lamaie. Am pus un pic de maioneza langa oua, nu prea mult.


Gustul a fost neasteptat de proaspat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute cu peste in sos de maioneza cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

diaconta 1

08.01.2013, 21:00

Pastele si icrele Dana

danakarin 1

08.01.2013, 21:03

dia!

MotanLaOale 1

10.01.2013, 22:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!