Oua umplute in sos de rosii cu bechamel

de sandytza in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2010 | 2917 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
  • 6 oua
  • 1 pateu mic de ficat de pui
  • 1 conserva mica de ton
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei
  • 150 ml smantana
  • 100 ml pasta de rosii
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • sare , piper
  • patrunjel
  • ulei pentru prajit
  • 50 gr cascaval razalit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute in sos de rosii cu bechamel:

Ouale se pun la fiert cu o lingurita de sare.


Ceapa usturoiul si ardeiul se taie bucatele si se pun la prajit in 2-3 linguri de ulei.


Rosia se curata de piele , se taie bucatele si se adauga peste celelalte legume


.Cand acestea s-au calit se adauga smantana si pasta de rosii.


Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba asa doua minute.


Se pune totul intr-un bol si se toaca cu blenderul pana devine un sos .


Se prepara bechamelul.Intr-o cratita se pun 2-3 linguri de ulei si 2 linguri de faina.


Se pune pe foc si se amesteca pana cand faina isi schimba culoarea.


Atentie sa nu se arda. Se ia de pe foc si se adauga treptat laptele amestecand continu ca sa nu se faca cocoloase.


Se pune inapoi pe foc, se adauga sare si se lasa sa fiarba 2-3 minute .


Trebuie sa rezulte o crema ca si o smantana mai moale care se amesteca cu sosul de legume facut anterior.


Ouale fierte se curata de coaja, se taie in doua pe orizontala si se scot galbenusurile.


Intr-un bol se pune pateul impreuna cu tonul si se toaca cu blenderul pana devine o pasta.


Se adauga galbenusurile , se amesteca bine dupa care se adauga piper dupa gust.


Se umple ouale cu compozitia preparata dupa care se prajesc cu umplutura in jos, in ulei din abundenta pana incep sa se rumeneasca


Nu puneti multe oua odata ca se prajesc repede. Nu trebuie sa le lasati mai mult de 30 secunde . Intr-o tava se pune o parte din sosul preparat peste care se aseaza ouale cu umplutura in jos. Peste oua se pune restul de sos astfel incat sa acopere toate ouale.



Se pune deasupra cascaval razalit apoi se baga la cuptor la 200 grade pana cand tot cascavalul s-a topit si incepe sa se rumeneasca deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute in sos de rosii cu bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

silvi0ara 1

13.05.2010, 23:35

adry88 1

18.05.2011, 21:47

Bya Ralu 1

28.06.2012, 20:53

ce reteta faina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv