Oua vopsite- Paste

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 14 Apr 2015 | 2720 vizualizari

 

Hristos a inviat !!! Paste fericit !!!

Noroc de magazinul de produse romanesti "Chez Miha " aicea la Paris ca m-am putut aproviziona cu vopsea de oua romaneasca.
Am profitat de ocazie si am cumparat si alte bunatati; rahat, branza de vaca, foi de napolitana, mustar Bunica, ciocolata cu rom...... gusturi uitate, amintiri din copilarie

 

INGREDIENTE

  • oua
  • vopsea de oua :- rosie si albastra Dr Oetker- aurie Alex
  • o mana de sare
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite- Paste:

Se spala bine ouale si se pun intr-o oala cu apa rece si o mana de sare.

Le fierbem la foc mic.

Pregatim intre timp borcane de 800 g - 1 borcan pentru fiecare culoare.

Punem 1-1,5 l de apa la fiert pentru a prepara vopselele.

Cand ouale sunt fierte, pregatim vopseaua. Umplem borcanul pe jumatate cu apa fierbinte, adaugam 2 linguri de otet , vopseaua si punem 3-4 oua fierbinti in fiecare borcan.


Le lasam 5 minute pana cand sunt colorate frumos.

Le scoatem pe o hartie de copt si le uscam cu un prosop de hartie.



Le ungem cu putin ulei pus pe un prosopel de hartie pentru a fi lucioase.

Ouale rosii si albastre sunt gata !!!!!



Pentru ouale aurii, am pus plicul cu vosea intr-un castronel cu apa calda.

Punem manusi de cauciuc. Deschidem plicul si punem un pic de vopsea in palma stanga.


Luam un ou cu mana dreapta si-l "imbracam" cu vopsea.

Intindem bine vopseaua pe el pana obtinem rezultatul dorit.

Il rezervam pe o hartie de copt. Luam alt ou si repetam procedura.



Adaugam vopsea daca este nevoie. Le ungem apoi cu putin ulei.


Hristos a inviat !!!!



Alte retete de Paste: oua tricolore, Pasca cu branza traditionala

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite- Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Bunica 1

14.04.2015, 12:23

Frumoase!

Gherca Daniela 1

14.04.2015, 13:37

Geanina87 1

14.04.2015, 17:57

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza in forme de briose
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

de Rocsi 9

la 19:36

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

la 14:26

Cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:54

RETETA RECOMANDATA
Am vopsit oua, cititi pasii parcursi