Pachetele cu gutui si mere (de post)

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Dec 2015 | 789 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am facut aproape 100 de pachetele cu gutui si mere...stiti voi, din seria fructe care se srica si e pacat sa le arunc.

 

INGREDIENTE

  • un aluat de foietaj ( vezi reteta aici --> http://www.bucataras.ro/retete/aluat-de-foietaj-de-post-74740.html);
  • 720 g gutui curatate de coaja si seminte;
  • 390 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 250 g zahar (sau dupa gust);
  • o lingurita de pudra de ghimbir;
  • zahar pudra pentru ornat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu gutui si mere (de post):

Gutuile si merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie si se calesc impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune o lingurita de pudra de ghimbir, se amesteca si se maruntesc cu ajutorul robotului de bucatarie.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se unge masa de lucru cu ulei, se imparte aluatul in 4 si se intind foile pe rand, cu ajutorul sucitorului. Fiecare foaie se taie de-a lungul pe jumatate, iar pe marginea taiata se pune piureul de fructe. Se ruleaza fiecare jumatate de foaie, apoi se taie in felii late de 1-2 cm. Se procedeaza asa pana cand se termina tot aluatul. "Pachetelele" se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Dupa ce se racoresc putin, se pot pudra cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu gutui si mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mihaelar63 1

15.12.2015, 16:16

bune pachetelele . Prezentarea de exceptie

Gherca Daniela 1

15.12.2015, 17:09

bune

dantes 1

16.12.2015, 09:18

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tuxedo