Paella

de mihaelar63 in Fructe de mare, 4 Ian 2015 | 4341 vizualizari

 

Cu ce ? Cu ce am avut pe langa casa . Greu am salvat bucata de chorizo inainte de a fi decimata . De mult timp imi doream paella , mai aveam un plic cu condiment special cu sofran , adus din Spania .Am studiat alte retete de paella de pe site.A fost foarte usor de preparat si am sa mai repet reteta cu mici schimbari .

 

INGREDIENTE

  • 300 gr inele calamar
  • 300 gr piept curcan
  • 300 gr orez [ eu am pus cu bob mare ]
  • 200 gr carnat chorizo picant
  • 100 gr mazare verde congelata
  • 100 ml ulei masline
  • 1 plic condiment pentru paella cu sofran
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ceapa alba
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 2 cepe verzi
  • 4 catei usturoi
  • 200 gr rosii cherry
  • sare
  • patrunjel verde -optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella:

Inelele de calamari se pun la fiert 15 minute in apa cu sare putin ulei masline, ceapa alba tocata si zeama de lamaie .


Spre sfarsitul fierberii se aduga si mazarea congelata .


Carnea de curcan se spala si taie cuburi mai marisoare .


Chorizo se taie rondele .


Ceapa verde si usturoiul se feliaza si se prajesc usor . Se aduga carnea de curcan , carnatulsi ardeiul cubulete .


Se prajeste cateva minute pana pieptul de pasare se albeste .


Se aduga orezul ,sare si se prajeste usor inca 2-3 minute .


Scurgeti apa de pe inelele de calamar si adugati la orez . Se mai pune apa cat sa treaca usor peste orez .


In acest moment se pune plicul cu condiment cu sofran si se fierbe 10 minute la foc mic .


Dupa un clocot am transferat compozitia intr-o tava rotunda [ nu am avut vas special pentru paella ] . Orezul a inceput sa se infoaie .Am adugat calamarul cu mazare .


Se aranjaza frumos ingredientele deasupra, inclusiv jumatatile de rosioare [ am pus cateva rondele de ardei si ceapa verde ]


Se da la cuptor ca orezul sa se infoaie frumos si se uste putin la suprafata .


Cine doreste poate pune si patrunjel verde .


Serviti paella calda .

 

TIPS-URI

1

Nu este important sa aveti vas special . Importante sunt ingredientele .

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

05.01.2015, 15:37

ce-mi place

mihaelar63 1

05.01.2015, 16:42

Panacris 1

06.01.2015, 09:14

De probat! Am băgat rețeta la seif!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Paella valenciana