Paine

de Dya Daniela Andrei in Piine, 3 Apr 2014 | 2995 vizualizari

 

Aceasta este painica ratata :) Am crestat-o dupa ce o dadusem la cuptor si incepuse sa creasca. Din pacate asta i-a oprit cresterea, totusi a fost gustoasa. A ramas pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba de grau
  • 25 gr drojdie
  • 2 oua mari
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2-3 lingurite cu ulei de masline
  • o lingurita cu sare

 

Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Punem drojdia intr-un bol si o pasam cu zaharul pana se lichifiaza. O lasam la dospit 10-15 minte aproximativ.


Intre timp cernem faina si presaram sarea. Formam o adancitura in mijlocul careia adaugam drojdia si putin cate putin, apa calduta. Amestecam usor pana ce incorporam toata faina si framantam bine aluatul obtinut, folosindu-ne de cele 2-3 lingurite cu ulei de masline. cat sa omogenizam totul. Presaram putina faina peste aluat, acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si il pastram intr-un loc caldut, pana ce isi dubleaza volumul. Il modelam apoi dupa bunul plac si il asezam intr-un vas - incalzit in prealabil in cuptorul incins - , tapetat cu hartie de copt.


Focul il pastram la nivel mediu pana ce painica se rumeneste frumos.


Se mananca cu pofta, calda sau rece, este pufoasa si gustoasa!

TIPS-URI

1

 Am uns painica cu galbenus de ou, insa datorita interventiei in timpul coacerii, aspectul nu este tocmai bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

anca_rm 1

04.04.2014, 12:33

paine facuta acasa nu se compara , este cea mai buna

Dya Daniela Andrei 1

04.04.2014, 14:30

Dana_Retetegg 1

06.04.2014, 22:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa