Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui

de T I M E A in Piine, 17 Mar 2012 | 3423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 gr faina alba 650 
  • 1/2 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 7 gr drojdie uscata 
  • 230 ml lapte 
  • 100 ml apa 
  • 2 linguri ulei   
  • un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte pt uns 
  • seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui:

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar.  Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa si restul de lapte caldut.

Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.

Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei(practic pana isi dubleaza volumul).

Impartim aluatul in 2 sau 3 parti egale, depinde cat de mari doriti sa le faceti.

Ungem masa de lucru cu putin ulei unde formam din fiecare parte cate 3 suluri pe care le dam prin semintele de floarea soarelui si le impletim.

Le lasam si pe acestea sa se ingrase putin vreo 20-30 min, le ungem apoi cu ou, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le dam la cuptorul incins la 185-190 grade timp de 25 min.

Painicile acestea sunt tare pufoase si gustoase, mai ales proaspat scoase din cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine din faina integrala de grau si faina de soia