Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui

de T I M E A in Piine, 17 Mar 2012 | 1676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 gr faina alba 650 
  • 1/2 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 7 gr drojdie uscata 
  • 230 ml lapte 
  • 100 ml apa 
  • 2 linguri ulei   
  • un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte pt uns 
  • seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui:

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar.  Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa si restul de lapte caldut.

Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.

Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei(practic pana isi dubleaza volumul).

Impartim aluatul in 2 sau 3 parti egale, depinde cat de mari doriti sa le faceti.

Ungem masa de lucru cu putin ulei unde formam din fiecare parte cate 3 suluri pe care le dam prin semintele de floarea soarelui si le impletim.

Le lasam si pe acestea sa se ingrase putin vreo 20-30 min, le ungem apoi cu ou, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le dam la cuptorul incins la 185-190 grade timp de 25 min.

Painicile acestea sunt tare pufoase si gustoase, mai ales proaspat scoase din cuptor.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui-0
Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui-1
Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui-2
Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui-3
Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui-4
Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui-5

COMENTARII (31)

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 12:59

foarte buna

T I M E A

T I M E A 1

09.04.2012, 13:13

merci oana

Rux

Rux 1

09.04.2012, 13:25

Grozav arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!