Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui

de T I M E A in Piine, 17 Mar 2012 | 1876 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 gr faina alba 650 
  • 1/2 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 7 gr drojdie uscata 
  • 230 ml lapte 
  • 100 ml apa 
  • 2 linguri ulei   
  • un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte pt uns 
  • seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui:

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar. Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa si restul de lapte caldut.



Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.



Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei(practic pana isi dubleaza volumul).



Impartim aluatul in 2 sau 3 parti egale, depinde cat de mari doriti sa le faceti.



Ungem masa de lucru cu putin ulei unde formam din fiecare parte cate 3 suluri pe care le dam prin semintele de floarea soarelui si le impletim.



Le lasam si pe acestea sa se ingrase putin vreo 20-30 min, le ungem apoi cu ou, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le dam la cuptorul incins la 185-190 grade timp de 25 min.



Painicile acestea sunt tare pufoase si gustoase, mai ales proaspat scoase din cuptor.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 12:59

foarte buna

T I M E A 1

09.04.2012, 13:13

merci oana

RuxyRux 1

09.04.2012, 13:25

Grozav arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine rapida