Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui

de T I M E A in Piine, 17 Mar 2012 | 2003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 gr faina alba 650 
  • 1/2 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 7 gr drojdie uscata 
  • 230 ml lapte 
  • 100 ml apa 
  • 2 linguri ulei   
  • un galbenus de ou cu 2 lingurite lapte pt uns 
  • seminte de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui:

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar. Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa si restul de lapte caldut.



Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.



Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei(practic pana isi dubleaza volumul).



Impartim aluatul in 2 sau 3 parti egale, depinde cat de mari doriti sa le faceti.



Ungem masa de lucru cu putin ulei unde formam din fiecare parte cate 3 suluri pe care le dam prin semintele de floarea soarelui si le impletim.



Le lasam si pe acestea sa se ingrase putin vreo 20-30 min, le ungem apoi cu ou, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si le dam la cuptorul incins la 185-190 grade timp de 25 min.



Painicile acestea sunt tare pufoase si gustoase, mai ales proaspat scoase din cuptor.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 12:59

foarte buna

T I M E A 1

09.04.2012, 13:13

merci oana

RuxyRux 1

09.04.2012, 13:25

Grozav arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Chifle aromate