Paine cu lapte

de La Ancuta in Piine, 23 Mar 2011 | 1406 vizualizari

 

Inca o painica buna marca Ruxy :). Multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte
  • 130 ml apa
  • 2 linguri unt
  • 675 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita si jumatate drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Incalzim laptele cu apa si untul. Turnam apoi laptele cald (nu fierbinte) intr-un castron. Cernem faina deasupra astfel incat sa acoperim lichidul.

In centrul fainii punem zaharul si drojdia, iar sarea o punem pe margini.
Framantam un aluat elastic apoi acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit dam aluatului o forma rotundaa si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Crestam painea, o ungem cu putin lapte si presaram faina.

Coacem in cuptorul incins la 220 de grade timp de 30 de minute. Scoatem painea din cuptor si lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Paine cu lapte-0
Paine cu lapte-1
Paine cu lapte-2
Paine cu lapte-3
Paine cu lapte-4
Paine cu lapte-5

COMENTARII (25)

LUK

LUK 1

24.03.2011, 22:50

perfecta!

La Ancuta

La Ancuta 1

24.03.2011, 23:44

Florina

adry88

adry88 1

26.05.2011, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!