Paine cu lapte

de La Ancuta in Piine, 23 Mar 2011 | 4326 vizualizari

 

Inca o painica buna marca Ruxy :). Multumesc mult!

 

INGREDIENTE

  • 280 ml lapte
  • 130 ml apa
  • 2 linguri unt
  • 675 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita si jumatate drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Incalzim laptele cu apa si untul. Turnam apoi laptele cald (nu fierbinte) intr-un castron. Cernem faina deasupra astfel incat sa acoperim lichidul.

In centrul fainii punem zaharul si drojdia, iar sarea o punem pe margini.
Framantam un aluat elastic apoi acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit dam aluatului o forma rotundaa si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Crestam painea, o ungem cu putin lapte si presaram faina.

Coacem in cuptorul incins la 220 de grade timp de 30 de minute. Scoatem painea din cuptor si lasam sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina alba si tarate de grau