Paine cu mac

de nadina73 in Piine, 22 Aug 2010 | 4690 vizualizari

 

Este dupa reteta lui leoflorihttp://www.bucataras.ro/retete/1231/paine-cu-mac.html numai ca eu am facaut 1 portie jumate si a iesit mai mare

 

INGREDIENTE

  • 900 faina alba
  • 3 oua
  • 300 ml lapte caldut
  • 180 g unt
  •  2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri de mac
  • drojdie  proaspata 40g
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu mac:

Se pun toate ingredientele in masina de paine si se lasa la programul de framantat dopit,eu nu va zic programul, difera de la o masina la alta. Se lasa sa creasca bine dupa care se unge o tava cu unt sau ulei si se pune aluatul,se mai lasa in tava sa creasca 20 minute ,dupa care se puna tava la cuptor pentru 35 minute la 170 grade.

Cand painea e rumenita frumos se scoate si se acopera cu un prosop,eu am facut si doua mai mici pt pitici

Ps:Leoflori multumesc mult de retata ,diferenta e ca am pus mai multa faina la o portie jumate trebuia 750 g iar eu am mai pus 150 ,nu stiu de ce dar a iesit foarte moale aluatul ,iar in final o paine minunata,multumesc mult

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa