Paine cu masline si mozzarella

de Adi in Piine, 1 Oct 2017 | 3475 vizualizari

 

Acceptand provocarea bucatarasului si descoperind ca ingredient secret maslinele, m-am gandit sa incerc si eu o reteta de paine si bine m-am gandit, ca tare buna a iesit.
Si sa stiti ca eu am framantat-o cap-coada, doar ingredientele au fost masurate de cine se pricepe mai bine :D
 

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina alba, de tara
  • 3,5 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 g mozzarella rasa
  • 6 masline colosal, negre
  • 1 galbenus de ou
  • putin chimen
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu masline si mozzarella:

Se cerne faina intr-un vas si se face o adancitura la mijlocul ei unde se pun drojdia si zaharul.

Se adauga putina apa calduta peste drojdie si zahar si se amesteca pana acestea se lichefiaza, apoi se acopera vasul si se lasa 8-10 minute, sa se activeze drojdia.

Apoi se adaugă, treptat, ulei, restul de apa in care s-a dizolvat sarea si se amesteca, adaugand si faina de pe margini.

Se framanta un aluat ferm, mai intai in vas, apoi pe masa de lucru pana se omogenizeaza si nu se mai lipeste de maini, apoi se pune inapoi in vas, se acopera cu un stergar si se lasa 40-45 de minute sa se dospească.

Se  indeparteaza samburii de la masline, apoi se feliaza in rotocoale, iar mozzarella se da pe razatoarea mare.

Se intinde aluatul crescut in doua foi mai subtiri, se presara peste ele mozzarella si maslinele feliate si se ruleaza strans.

Se taie rulourile in bucati de aproximativ 4 cm care se modeleaza in maini sub forma rotunda, urmarind ca ingredientele de umplutura: mozzarella si maslinele sa fie invelite in aluat.

Se aseaza intr-o tava rotunda, de 24 cm, la distante mai mari, se acopera cu un stergar si se lasa la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Se ung apoi cu galbenus de ou diluat cu putina apa si se presara putin chimen deasupra, apoi se da tava la cuptor pentru 35-40 de minute, sau pana se rumeneste bine painea.

A iesit foarte buna, s-a mancat calda, asa simpla.

TIPS-URI

1

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C, cu cel putin 10 minute inainte de a introduce painea in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu masline si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

02.10.2017, 20:07

Vreau si eu un colt de paine calda! Arata prea bine!

oanapl 1

03.10.2017, 09:25

Ce bine arată!

mihaelar63 1

31.10.2017, 23:40

Ce-mi place asa rulata A iesit super-pufoasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici in tigaie cu ceapa verde si bacon