Paine cu oua fierte

de Bucataras Medi in Piine, 5 Mai 2015 | 1512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 70 g unt topit
  • 350 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 1,5 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 530 g faina
  • 30 g drojdie proaspata
  • Mai avem nevoie de :
  • 7 oua fierte tari
  • 1 ou pentru uns painea
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu oua fierte:

Este de preferat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.

Cernem faina printr-o sita cu gauri mici.

Amestecam drojdia cu zaharul.

Facem in centrul fainii o adancitura in care punem amestecul de drojdie cu zahar.

Incalzim laptele.

Turnam laptele putin cate putin peste amestecul de drojdie cu zahar si incepem sa amestecam cu mana.

Adaugam apoi treptat untul topit .

Batem bine oul cu sarea si il incorporam in aluat.

Framantam. pana cand obtinem un aluat omogen si elastic care se desprinde usor de pe peretii vasului.

Lasam aluatul la dospit ,la cald,acoperit cu un prosop ,pana cand acesta isi dubleaza volumul(circa 45 min).Ungem suprafata de lucru cu ulei si asezam pe ea aluatul pe care il ungem si pe el cu putin ulei.Impartim aluatul in doua.O parte este pentru baza painii.Cealalta jumatate o impartim in 3 si formam 3 snururi pe care le impletim.Intr-o tava rotunda,cu diametrul de 30 cm,punem hartie de copt apoi asezam aluatul pe fundul tavii intanzandu.l cu ajutorul degetelor.De jur -imprejurul tavii asezam snurul impletit.Ouale fierte si curatate le taiem pe jumatate ,de-a lungul acestora, si le asezam in mijlocul tavii.Batem bine un ou si ungem painea cu el.Presaram cu patrunjel verde tocat marunt.Preincalzim cuptorul.Se aseaza tava in cuptorul incins la 200 grade si se tine 15 min dupa care reducem temperatura la 180 grade si mai tinem circa 30 min. sau pana cand painea prinde o culoare aurie.Se feliaza.Se serveste atat calda cat si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu oua fierte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

T I M E A 1

06.05.2015, 23:10

ce bine arata

Sim0na 1

08.05.2015, 09:02

fain tare arata

mihaelar63 1

09.05.2015, 10:57

Frumos ti-a mai iesit

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa