Paine cu patrunjel uscat

de Pasiune pentru bucatarie in Piine, 20 Mar 2011 | 1477 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 230 ml apa
  • 390 g faina
  • 1 ½ lingurita drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • Patrunjel uscat
  •  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu patrunjel uscat:


Pentru masina de paine:


In cuva masinii se pune apa,uleiul si sare;deasupra se pune faina,pe margini se distribuie zaharul,iar in mijloc se face o gaura in faina si se pune drojdia(aceasta nu trebuie sa intre in contact cu sarea deoarece influenteaza procesul de crestere).Maina se porneste pe programul 1,de baza,si incepe framantarea.Cand se aude un semnal sonor se adauga patrunjelul si inchide repede capacul.Cand painea este coapta,se lasa 5 minute in vas,apoi se scoate cu grija.Se inveleste intr-un prosop umed.


Manual:


Intr-un castron se pune faina amestecata cu drojdia si zaharul;se adauga treptat apa calduta si uleiul pana obtinem un aluat neted.Acesta se acopera cu un prosop si se lasa la dospit,intr-un loc cald,pana isi dubleaza volumul.Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se incorporeaza patrunjelul.Se modeleaza si se pune intr-o tava de paine.Se lasa din nou la dospit,apoi se introduce in cptorul preincalzit pana se rumeneste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu patrunjel uscat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

cismaru_nicoleta 1

20.03.2011, 21:45

ce bine arata

divainbucatarie 1

21.03.2011, 09:55

superba!

adry88 1

26.05.2011, 12:00

trebuie sa fie buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte de in